Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karneváli kavalkád a Velencei-tónál

 

Karneváli kavalkád a Velencei-tónál

Azaz mindenkit vár a Velencei Karnevál

Jelmezes farsangi felvonulást és mulatságot tartanak február 18-án Velencei Karnevál 2023 címmel a Hauszmann Alajos Művelődési Háznak otthont adó kastélynál.A nagyszerű farsangi mulatságon a zenészek, mutatványosok, zászlódobálók, alakoskodók, maskarások, bábosok, tűzzsonglőrök, táncosok mellett a vendégek maguk is az előadás szereplőivé válnak, mert „a karnevált nem nézik, hanem élik”. Ennél fogva idén hangsúlyos szerepet kap a résztvevők bevonása: az ünneplőket vezető gólyalábasokkal pl. a gyerekek együtt táncolhatnak, énekelhetnek, de bevonódnak a színpadi eseményekbe is.


A programszerkesztés mostani koncepciója volt, hogy a hagyományok bemutatásán túl a modern kor kulturális és szórakoztató élményei is megjelenjenek a kínálatban. Ennek jegyében kapott meghívást az Endrődi Ági és a Fellegjárók Zenekar, amelynek tagjai modern hangzásvilágú, néhol a fúziós stílust idéző farsangi koncertet adnak. Azok pedig, akik jelmezben érkeznek, kipróbálhatják, milyen érzés az elektromos Segwayen száguldani.

A farsang tradicionális mozzanatait egy improvizációs folklórszínház, a Bahorka Társulat idézi meg zenével, énekkel, tánccal, mesével és – a karneválhoz illően – sok tréfás jelenettel.


És ha már maskaráskodás, mely kultúrában lenne a maszkhasználatnak a legősibb gyakorlata, mint a kínaiban. Éppen ezért egyenesen Kínából érkezik egy nemzetközi hírű produkció, amelyben a művésznő a szecsuáni opera jellegzetes álarcait fogja bemutatni úgy, hogy szinte a másodperc töredéke alatt váltja az arca előtt a különböző maszkokat.
P R O G R A M O K

 

VELENCEI KARNEVÁL 2023

2023. február 18., szombat 14.30-tól

 

Felvonulás és színpadi programok

14.30 Vagabanda Gólyalábasok - jelmezes télűző felvonulás (indulás a Kastélyhoz vezető bekötő út elejétől) és interaktív farsangi műsor

15.30 Endrődi Ági és a Fellegjárók Zenekar koncertje

16.20 Száz maszk – autentikus kínai arcváltó produkció  

16.30 Bahorka Társulat - improvizatív folklórszínház sok mesével, tréfával, tánccal, zenével gyerekeknek és felnőtteknek

17.30 Tűztánc show- A Tűzisten gyermekei (Zsonglorok.hu)

18  Kiszebáb égetése a Vagabanda Gólyalábasok közreműködésével

 

Folyamatos programok

Segway park - öt jármű 10-10 perces használatra, tíz éven felüliek részére. Jelmezesek előnyben!

Kézműves-foglalkozás – farsangi álarcok és jelmezek készítése

Homokképek készítése

Régi idők körhintája

Büfé ételekkel, italokkal

Kézművesek vására

 

Helyszín: Velence, Hauszmann Alajos EKIK parkolója és parkja (Velence, Tópart u. 52.)

Időpont: 2023. február 18., szombat 14.30-19 óra


2023. február 14.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!