Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Kerékpáros KRESZ parkot is találtok Budapest legújabb szabadidőparkjában

 

Kerékpáros KRESZ parkot is találtok Budapest legújabb szabadidőparkjában

A Közösségi Ligetet a II. kerületben alakították ki

November 12-én került sor a máriaremetei Közösségi Liget hivatalos átadójára. A közösségi liget zöld szabadidőparkként teszi majd jobbá az itt élők és az idelátogatók életét, sokak minőségi időtöltését szolgálva.



A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósult meg. A munkálatok 2021. szeptemberében kezdődtek és idén októberben fejeződtek be.

A Közösségi Liget megvalósult egy 450 méter hosszú nyomvonalú, 2 méter széles 2 sávos gumiburkolatú futókör, a kültéri fitnesz park kibővítése, egy kerékpáros KRESZ tanpálya, új játszótér létesült. Ezen kívól a területre egyedi tervezésű bútorokat helyeztek ki, és új sportterek is létesítésültek: vannak ping-pong és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és kosárlabdapálya.

A fejlesztés célja egy olyan közösségi szabadtér létrehozása volt, ahol a kialakításra kerülő funkciók bárki által szabadon használhatók.


Az összesen több, mint 28 000 m2 zöldfelületen több, mint 200 db új fát telepíttek, új ülőbútorok, hulladékgyűjtők és ivókutak kaptak helyet a ligetben.

A parkban a közterület védelmét biztosító térfigyelő rendszer is kiépítésre került. A parkolást parkolóhelyek, valamint biciklitárolók segítik.

Forrás és fotók: II. kerület Facebook oldala
2022. november 15.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!