Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Két új játszóteres parkot adtak át a fővárosban

 

Két új játszóteres parkot adtak át a fővárosban

A budai és a pesti oldalon élők is örülhetnek

Budán a lebontott Hotel Olimpia helyén több mint négyezer négyzetméteren új parkot alakított ki az önkormányzat a Normafánál, ahol a kisebb gyerekek igényeihez igazodó játszótér, valamint egy vízfelülettel ölelt csobogó is helyet kapott.

Az új park, aminek nevéről - Eötvös Loránd park - a hegyvidékiek szavazatai alapján döntött az önkormányzat, a polgármester szerint átmentet képez a városias pihenőhely és a parkerdő között. Kitért arra is, hogy a hegygerincen kialakított, Jánoshegyi úti sétányt hamarosan 7-800 méterrel meghosszabbíthatják egészen az új parkig az Eötvös út felső szakaszának lezárásával. 

A parkban közel hétszáz cserjét és több mint hatszáz évelő virágot ültettek. A megőrzött néhány egészséges fa mellé 54 újat – bükköt, gyertyánt, tölgyeket, törökmogyorót, tulipánfát és rézvörös fanyarkát – telepítettek. A parképítésnek köszönhetően több mint ezer négyzetméterrel több zöldfelület jött létre.

Az új játszótéren natúr fából készült fészek- és laphinta, négyszemélyes libikóka, rugós játék, ügyességi pálya, homokozó, valamint egy csúszdás mászóvár is helyet kapott. Az ütéscsillapítás érdekében színezetlen fenyőkérget terítettek a játékok köré, a homokozó fölé pedig árnyékot adó napvitorlát feszítettek.

Forrás: hegyvidek.hu

***


Pesten a csepeli Tejút utcában avattak új létesítményt. A május 19-én átadott csillagtelepi Tejút parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret alakítottak ki. 59 fát ültettek a park körül, 4000 évelő növényt ültettek, 6900 cserjét telepítettek, és 300 méteres futókört alakítottak ki a sportkedvelőknek.

A Tejút parkban a közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témáját jelenítik meg a térszerkezetek, a burkolati minták s a kihelyezett játszóeszközök. Többek között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát építettek, a földbe süllyesztett kráterben pedig trambulin van.

A téren helyet kapott egy 15x28 méteres játéktérrel rendelkező, öntött gumiburkolatos többfunkciós sportpálya, focikapuval, kosárpalánkokkal. A sportpálya hangtompított, négy méter magas sportpályakerítéssel körbekerített. Közelében pihenőteret létesítettek, padokkal, kerékpártárolóval, valamint kialakítottak még illemhelyet és pelenkázót is.


A parkba telepítettek ivókutat, továbbá egy okososzlopot, amely az egész területen sugározza a wifi jelet, a kijelzőjén pedig az UV sugárzás erősségéről informál.

Csepelen több hasonló létesítményt is avattak a közelmúltban, tavaly tavasszal a Családok parkját, 2018-ban pedig a Bringaváros elnevezésű Kresz parkot.


Forrás: csepel.hu és Csepel Facebook oldala


2020. május 22.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!