Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Két új kilátó és egy lombkorona tanösvény a kirándulók szolgálatában

 

Két új kilátó és egy lombkorona tanösvény a kirándulók szolgálatában

Épp időben a tavaszi családi kirándulás-tervezéshez!

2018. március 20-án került sor a Velencei-tóra panorámás Bence-hegyi kilátó átadására. A régi, emblematikus acélkilátó 1965 novemberében került a 210 méter magas Bence-hegy tetejére. A kilátót 1988-ban életveszélyesnek nyilvánították, s mivel felújítására nem volt anyagi forrás, végül robbantással bontották le. 

A 2014-ben kiírt új pályázatot egy kőből, illetve színezett betonból készülő, közel húsz méter magas kilátószinttel rendelkező torony terve nyerte el. Az új kilátó 1848 cm magas különleges formájú építmény, tetejére 118 lépcsőfok vezet fel. A kilátópontra a torony belsejében futó csigalépcsőn juthatunk fel, egy ponton ki is lehet kukkantani a tó felé, mielőtt a teljes panoráma feltárul. A torony naponta 10:00 és 18:00 óra között látogatható, a velencei Panoráma útról közelíthető meg. A torony látogatása díjkötleles.

***

Egy nappal később, március 21-én került átadásra a nagykanizsai kilátótorony.  A felújítás 2017. tavaszán kezdődött. A fémből és üvegből készült építmény teljes magassága 48 méter, az alsó kilátószint 28 méteren, a felső 43 méter magasan van. Ezzel ez lett az ország egyik legmagasabb kilátója. A felső szint 230 lépcsőfok leküzdésével érhető el.

A kilátóban egyidejűleg 50 fő tartózkodhat. Amennyiben a kilátóban tartózkodók száma eléri az 50 főt, a beléptető rendszer nem enged be újabb látogatót, akkor sem, ha érvényes jegye van, csak ha újra 50 fő alá csökken a létszám.  A belépőjegy megvásárlásakor érdemes figyelembe venni a zárás időpontját és a bent tartózkodók számát.

A belépőjegy ára 500 Ft/fő, amely a jegyautomatán látható címletekkel készpénzzel egyenlíthető ki. A későbbiek során PayPass-os bankártyával is lehetséges lesz fizetni, ez az opció jelenleg még nem nem működik. A kilátó március 1-től november 30-ig látogatható. Április 30-ig 10:00 és 17:00 óra között, szeptember 30-ig 9:00 és 19:00 óra között, késő ősszel pedig 10:00-től 17:00 óráig.

***

Március 29-én pedig az ország legújabb lombkorona tanösvényét adták át Pannonhalmán. A 2015-ben átadott Boldog Mór kilátó, és az azt övező erdei tanösvénye mellé épült lombkorona sétány kilátópontként is működik majd, és kerekesszékkel is bejárható. A sétány közel 80 méter hosszú és a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 méteres magasságban van.

Forrás: vadex.hu, zalaerdo.hu és kaeg.hu

2018. április 2.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!