Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Kincset rejtő erdő - új tanösvény a Nyugat-Mecsekben

 

Kincset rejtő erdő - új tanösvény a Nyugat-Mecsekben

Az erdei élővilágot és az erdő rejtett kincseit bemutató új tanösvényt adtak át Sás-völgyben

A Mecsekerdő új tanösvénye a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola közelében lett kialakítva, hogy közérthető módon, játékos formában mutassa be minden korosztály számára az erdei élővilágot, és azokat a rejtett kincseket, melyeket erdőtől kapunk. A 2,4 kilométeres ösvény a Hetvehelyről Sás-völgybe vezető útról indul, majd egy erdei tornapálya útvonalán keresztül egészen az Erdő Házáig vezet.



Fontos szempont volt, hogy nem csak olvasható, hanem pörgethető-forgatható-satírozható táblákon, élményszerűen szerezhessenek ismeretet a látogatók. Mind az óvodai, iskolai csoportok erdőpedagógiai foglalkozásaihoz, mind a kis gyerekes családok hétvégi felfedező, megismerő kirándulásaihoz remek lehetőséget nyújt a tanösvény.


Az útvonalra felfűzött három információs és öt interaktív tábla játékosan mutatja be az erdő természeti kincseit: a jellemző fákat és azok felhasználását, a vadak és az apró pataklakó állatok jellemzőit, ismerkedhetünk gombákkal, gyógynövényekkel és forrásokkal, sőt, még olyan régi erdei mesterségekkel is, mint a gyantászás és a toplászat.
A tanösvény nyomvonalának külön jelölése nincs, mivel jelzett turistaútvonalakon halad, az Erdő Háza mellett játszótér, lombkorona sétány, valamint odú- és fészek tanoda is várja a kirándulókat.



2020. június 17.
Forrás: mecsekerdo.hu
Kép forrása: Mecsekerdő Facebook oldala
 
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!