Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Kiscelli Park - Vadregényes kastélykert

 

Kiscelli Park - Vadregényes kastélykert

Ingyenes látogatható kiállítás június 1-től

Az egykori Schmidt-kastély angolparkja sok kincset rejt. A Kiscelli Múzeum mellett elterülő vadregényes erdőben találunk apró kápolnát, barokk kapu műkő másolatát, kálváriát, ledőlt kőszobrot, százéves gesztenyefát és még számtalan emléket, melyek valaha egy gondosan kialakított park díszei voltak.




Az Év Múzeuma 2021 díjra jelölt Kiscelli Múzeum szabadtéri kiállítása ennek a környéknek a történetét mutatja be a még fellelhető emlékek segítségével, valamint az egykor itt álló épületek helyének feltérképezésével. A kiscelli domb volt szőlőhegy, zarándokhely, katonai objektum, működött itt fogadó, kő- és agyagbánya, zenés mulató. Ma pedig városi kirándulók kedvelt helyszíne és az itt élő madarak otthona.

A június elsejétől ingyenesen és szabadon látogatható kiállítás – illeszkedve a környezethez – madárodúkra helyezett képeken és történeteken keresztül eleveníti fel a park múltját.


A kiállításhoz szervesen kapcsolódik a 2021 tavaszán megjelent Barangoló a Kiscelli Parkban című matricás füzet, ami a gyerekeknek játékosan mutatja be a területet.


A kiállítás ingyenesen megtekinthető a nap 24 órájában.


2021. 06. 01.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!