Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Kisvasutazás az őszi szünetben

 

Kisvasutazás az őszi szünetben

Merre induljatok, ha az őszi szünetben szeretnétek még egy kicsit vonatozni?

A legtöbb kisvasúti vonalon az őszi szünet ideje alatt sem áll meg az élet, így érdemes egy-egy nap kirándulással összekötött kisvasutazást is betervezni a heti programba.

***

A budapesti Gyermekvasúton az őszi iskolai szünetben nem lesznek korlátozások, a vonatok a megszokott menetrend szerint közlekednek. A kirándulás tervezésénél érdemes azonban figyelembe venni, hogy a Fogaskerekű október 16-tól november végéig nem közlekedik.

Jó hír, hogy november 1. és 3. között a tervek szerint a gőzmozdony is munkába áll a gyermekvasúton. 

***

A Szob és Nagyirtás között közlekedő Bezina-völgyi Erdei Vasút utolsó üzemnapja október 27. volt, így az őszi szünet többi napján ezt a járatot már nem tudjátok igénybe venni kirándulásokhoz.

Nagyirtás és Nagybörzsöny között viszont tudtok utazni a Nagybörzsönyi Erdei Vasúton méghozzá november 1. és 3. között. Nagybörzsönyből Nagyirtásra 9:30, 11:20, 13:10, 15:10, az ellenkező irányba 10:20, 12:10, 14:00, 16:00 órakor indulnak szerelvények.

***

A Királyréti Erdei Vasút a szünet ideje alatt minden nap működik. Naponta többször utazhattok vonattal Kismarosról Királyrétre és vissza. Részletes menetrendet és díjszabást ezen az oldalon találtok.

***

A Gemenci Erdei Vasúton Pörböly és Malomtelelő között járnak a szerelvények. Október 31-ig naponta három járat indul. November 1-jén a üzemszünet miatt a vonatok nem közlekednek. November 2-án, és 3-án délelőtt 11:00-kor indul vonat Pörbölyről és 12:01-kor vissza Malomtelelőről. Részletek ezen a linken.

***

A Hortobágy-halastavi kisvasúton  az iskolai őszi szünetben november 1. kivételével naponta utazhattok oda 10.00, 12.00, 14.00, vissza 11.15, 13.15, 15.15 órakor. A vonatokra csak menettérti jegy váltható.

***

Kászón keddi, csütörtöki és szombati napokon működik a vasút. Hétközben naponta egyszer teszi meg oda-vissza a Kászó és Baláta közötti 3 kilométert, szombaton pedig kétszer.

***

A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton naponta utazhattok az őszi szünetben napi négy alkalommal, 10:15 és 15:15 között.

***

Pálházán naponta háromszor közlekedik a kisvasút november 1 és 3. között. Az első járat 10:10-kor indul Pálházáról, az utolsó pedig 15:00 órakor Rostalló állomásról vissza.

***

A Felsőtárkányi Erdei Vasúton ugyancsak novemer 1. és 3. között  utazhattok az ószi szünetben. Ez alatt a három nap alatt napi négy vonatpár közlekedik, így jól tervezhetőek a kirándulások a környéken.

*** 

A Szilvásváradi Erdei Vasút az őszi szünet minden napján közlekedik. Ezen a linken csak beírjátok, hogy melyik napon szeretnétek menni, és máris megkapjátok a naprakész menetrendet.

***

A Mátravasúton november 1. kivételével naponta 4-szer utazhattok a szünet idején Gyöngyös és Mátrafüred között.

***

A Kemencei Erdei Múzeumvasúton november 1. és 3. között  napi 3 vonatot indítanak a nagy érdeklődésre való tekintettel 10:00, 13:00 és 16:00 órakor, viszont fontos megjegyezni, hogy csak korlátozott számú utast tudnak szállítani a kellemetlen pályaviszonyok miatt. Indulás előtt tájékozódjatok a múzeumvasút Facebook oldalán.

***

Kellemes vonatozást!

2019. október 28.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!