Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Közösségi tervezést követően újul meg a játszótér

 

Közösségi tervezést követően újul meg a játszótér

A végéhez közeledik a Hollósy Simon utcai játszótér megújításának tervezése.

Két kérdőíves felmérés és három lakossági fórum után a végéhez közeledik a 12. kerületi Hollósy Simon utcai játszótér megújításának tervezése. Már a lakossági bevonás kezdetén a kérdőívek kitöltőinek magas száma is megmutatta, milyen fontosnak tartják az érintettek, vagyis a parkot használók a Hollósy Simon utcai játszótéren tervezett beruházást.



 Az erősen elhasználódott, megkopott Hollósy Simon utcai játszótér megújítása – az önkormányzat szándékai szerint, a főváros támogatásával – több lenne egyszerű ráncfelvarrásnál. Egy korszerű, ám a meglévő értékeket, a természeti környezetet megőrző és továbbfejlesztő közösségi tér születhet, amely a 2–10 éves korú gyerekeknek és szüleiknek biztosítana családias, csendes, nyugodt hangulatú közösségi teret.



A játékok között megjelennek a Lánchíd, a fogaskerekű vagy éppen a Kisfaludy gőzhajó alapján tervezett játékok, hiszen a reformkor és a Széchenyi nevéhez fűződő fejlesztések számos ponton kapcsolódnak a XII. kerület életéhez. A különleges játszóeszközök segítségével a gyerekek az önfeledt játék élményén túl fejleszthetik képességeiket, egyben felfedezhetik a reformkor úttörő építészeti és technikatörténeti érdekességeit, így például a gőzhajó esetén a lapátkerék, a fogaskerekűnél a fogasléc-fogaskerék működését. 

Remek kezdeményezés, remélhetőleg jó példa lesz máshol is a lakossággal való együttműködésre.

Forrás: hegyvidek.hu

2020. október 6.

2020. október 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!