Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Különleges őszi vonatozás a Bükkben

 

Különleges őszi vonatozás a Bükkben

Október 23-án ismét különvonat indul Mahócára, a Lillafüredi Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára.

A program keretében délelőtt 9:40-kor, majd délután 13:40-kor különvonatok indulnak Miskolc Dorottya utcáról Mahócára. Visszaindulás Mahócáról 11:35 és 15:35 órakor. A menetidő kb. 1 óra 20 perc. A különvonaton való utazás feltétele az előzetes regisztráció a kisvasut@eszakerdo.hu e-maill címen! 



A menetdíj felnőtteknek 3200 Ft,-/fő, gyermekeknek 3-tól 14 éves korig 2200 Ft,-/fő, 3 éven aluli gyermekek számára a részvétel díjmentes.

Mahóca környkén számos kirándulási lehetőség adódik.

A szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója Andókút. A mesébe illő kis erdei tisztáson forrás és forrástó található, partján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütő helyekkel.

Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe, vagy Lillafüredre is ellátogathatunk, ahonnan a hazatérésre a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasok.

A Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő település a Bükk északi lábánál elterülő takaros, mintegy ezer lelket számláló Varbó község. A kisvasút felől a bükki erdőket elhagyva rövidesen a szemünk elé tárul a szépséges Varbói-tó, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján könnyed kikapcsolódást nyújt a Horgász büfé és a nemrégiben megnyílt izgalmas Kalandpark. A Varbói-tó mintegy 3 kilométerre található Mahóca állomástól, gyalogos megközelítése 35-40 percet vesz igénybe, odaútban erős völgy-, míg visszafelé hegymenetben. 

Részletes információk ezen a linken érhetők el.

2021. október 13.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!