Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Lovasíjászok Budapest múltjából

 

Lovasíjászok Budapest múltjából

Információk, érdekességek és interaktív állomások az izgalmas új kiállításon

Vármúzeum és a Magyar Történelmi Íjász Társaság október 18-ig látogatható kiállítása a sztyeppei népek lóhátról használt fegyvere, a reflexíj történetét, készítési technikáit mutatja be, s röviden áttekinti 7, a nagy sztyeppei országúton kalandozó, majd a Kárpát-medencébe megérkező és letelepedő nép (a szkíták, hunok, avarok, magyarok, kunok, mongolok, oszmánok) íjászati stílusát a Kr. e. 8. századtól a Kr. u. 17. századig.



A tárlat az információk és érdekességek mellett interaktív állomásokkal is szolgál, melyeken a bátor, kísérletező kedvű látogatók kipróbálhatják a különböző íjfogásokat, az íjászatot „lóhátról” is („Próbálj a célra „lőni”!”), valamint egy 17. századi oszmán „edzőgépet” is.



A kiállítás során megtudhatjuk. hogy az első lovasíjászok a szkíták voltak, hogy a török hódoltság alatt nagy népszerűségnek örvendtek az íjászversenyek, hogy milyen volt az "edzőterem" az isztambuli szultán palotájában és sok egyéb érdekességet.



2020. augusztus 25.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!