Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Május végén nyit a Zselici Csillagpark

 

Május végén nyit a Zselici Csillagpark

A Zselici Tájvédelmi Körzet 2009-ben Európában elsőként - a skóciai Galloway Forest Parkkal közösen - nyerte el a Nemzetközi Csillagoségbolt Szövetség International Day Sky Park (azaz Nemzetközi Csillagoségbolt Park) címét.

Az ezzel az elisméressel kitüntetett parkok száma jelenleg is csak húszra tehető a világon, de ezek nagy része Észak-Amerikában található. Így nem csoda, hogy erre a világszerte is ritka értékre alapozva létrejött a Zselici Csillagpark a somogyi Zselickisfaludon.

Az alacsony fényszennyezettség remek lehetőséget teremt a csillagos égbolt vizsgálatára, így természetesen a komplexum részét képezi egy csillagvizsgáló 54 férőhelyes planetáriummal. A parkban futó túraútvonalak melletti információs pontokon számos érdekességet megtudhatunk a Zselicről, a 25 méter magas kilátóból pedig jó időben akár a Balaton-felvidéki tanúhegyekig is el lehet látni.

A tervezett programok között szerepelnek kiállítások, éjszakai csillagnéző és nappali természetismereti túrák és távcsöves megfigyelések.

Bővebb információért keressétek fel a park honlapját!


2015. április 17.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!