Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Március 16-án végleg bezárt a Miniversum

 

Március 16-án végleg bezárt a Miniversum

Egy 6 éves sikertörténet ért véget

A tervezett március 31-hez képest két héttel korábban bezárja kapuit Európa egyik legnagyobb vasútmodell kiállítása. A tárlat egyes elemei azonban a későbbiekben is láthatóak lesznek, többek között Egerben, Keszthelyen és Budapesten, a 300 négyzetméteres terepasztal makettjei ugyanis új helyszíneken, új környezetben kelnek majd életre.

„Miután tavaly novemberben bejelentettük, hogy hat év sikeres működés után bezárjuk a Miniversumot, nemcsak a látogatók rohamozták meg a kiállítást, hanem a szakmai érdeklődők is."

"Számos megkeresést kaptunk a világ minden tájáról az Egyesült Államoktól Izraelig, hogy egy az egyben megvennék a kiállítást, erre azonban nem volt lehetőség. A terepasztalt kifejezetten az Andrássy úti helyszínre terveztük és építettük be, így csak egyes elemei mozdíthatók” – mondta Martisz Gábor, a Miniversum ügyvezetője.

De mi lesz akkor a több mint 600 épület, az 1,3 km sínpálya, a 100 vasúti szerelvény és a közel 5000 miniatűr figura sorsa?

A Miniversum egyedi makettjeinek és magyar vonatkozású szerelvényeinek legnagyobb része a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteményébe kerül. Itt lesz megtekinthető többek között a Nyugati pályaudvar, a zuglói és győri vasútállomás kicsinyített mása, valamint a vasúti őrházak, a magyar vonatok és buszok. A Széchenyi Lánchíd és a Budavári Sikló makettje a BKV Zrt. tulajdonába kerül, és a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban, a Zugligeti Libegő vagy a Budavári sikló állomásain lehet majd vele találkozni."

"Az „Élet a kommunizmusban” tárlat Egerben nyílik újra: a Város a város alatt turisztikai élménykombinát lesz az új otthona. Az idei évben megújul a keszthelyi Festetics-kastély történelmi modellvasút kiállítása, miniatűr figurák, járművek és egyéb elemek itt is helyet kapnak majd. Számos magyar vonatkozású makett Simkó Krisztián magángyűjteményének része lesz, például a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, a Pannonhalmi Főapátság, a Nagycenki kastély és a Tatai vár kicsinyített másai. A vállalkozó később kiállítást tervez a megvásárolt elemekből. A német és osztrák makettek sorsáról jelenleg is tárgyalásokat folytatunk” – mondta el Martisz Gábor.

A Miniversum játszóházának berendezése, mesekönyvei, logikai- és társasjátékai jótékonysági felajánlás keretében az Igazgyöngy Alapítványhoz kerülnek. Az alapítvány az elmaradottabb alföldi területeken végzett közösségi munkája során hasznosítja majd ezeket.



Hír forrása: Miniversum Facebook oldala

Képek: Szélforgó



2020. március 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!