Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Március a barlangok hónapja

 

Március a barlangok hónapja

Számos izgalmas programmal várnak mindenkit a magyarországi barlangok

A Magyar Nemzeti Parkok ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat. A „Barlangoljunk!” kampány célja különleges barlangjaink bemutatása, népszerűsítése. A hónap során különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.




A Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlang hétköznapokon induló, hagyományos túráinak árából a Barlangok hónapja alkalmából március során extra 25% kedvezményt kap az, aki a pénztárnál bemondja a jelszót és részt vesz a helyszínu kvízjátékban. Jelszó: CaCO3. A Mátyás-hegyi-barlang kalandtúráin a márciusi hétköznapokon induló túrákra a felnőttek is diákjegyet tudnak váltani, amennyiben foglaláskor bemondják a jelszót. 

***

A Pál-völgyi-barlang látogatóközpontjában dr. Hegyi Zoltán, a Duna-Ipoly Nemzeti Park zoológusa avatja be az érdeklődőket a denevérek titokzatos világába március 1-jén, pénteken délután 15:00 órakor, amelyet követően vezetéses barlangtúra keretében, a denevérekre témájára fókuszálva ismerhető meg a denevérek fontos föld alatti élőhelyeként számontartott Pál-völgyi-barlang. Előzetes jegyváltás a dunaipoly.hu oldalon. Helyszíni jegyvásárlás a fennmaradó helyek függvényében lehetséges!

***

Felfedezőtúrák a Szemlő-hegyi-barlangban rendhagyó előadásokkal

A Barlangok Hónapja keretében bepillantást nyerhetünk, hogy az egykori felfedezők hol jutottak be a barlangba, honnan közelítették meg, a látogatók számára ma már könnyedén járható, gyönyörű képződményeiről méltán népszerű Szemlő-hegyi-barlangot. A Felfedező túrán a csoport a túra végeztével nem a megszokott túraútvonalon, hanem az egykori felfedező bejáraton, az Örvény-folyosón hagyhatja el a barlangot, ahol kiérve a felszínre, gyönyörű panoráma, a kőpark tanösvény és játszótér várja a látogatókat.

A túrák előtt rendhagyó vetítéses előadásokat názhettek meg a barlangok és a barlangászat világáról, a barlangi mentőszolgálatok munkájáról és kihívásairól.

A program nem akadálymentes, az Örvény-folyosón viszonylag meredek lépcsőkön lehet a felszínre jutni. A program hossza: kb. 130 perc Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

Időpontok és előadástémák: 

Március 8. péntek -14:15 és 15:15 – Előadás: „Magyarország barlangjai”: Borzsák Sarolta barlangtani szakreferens előadása és látványos 3D-s vetítése hazánk barlangjainak világáról. Részletek és jegyvásárlás >>

Március 14. csütörtök 15:00 – Előadás: „A világ karsztjai”: Vörös Péter geográfus és barlangi idegenvezető mesél a Föld legérdekesebb és leglátványosabb barlangjairól. Részletek és jegyvásárlás >>

Március 22. péntek 15:00 – „Mentés a Törökországi Morca-barlangból 1000 méter mélyről”: Hegedűs András, a Barlangi Mentőszolgálat munkatársa, és a tavalyi év nagy figyelmet kapó menőexpedíciójának operatív irányítójának beszámolója. Részletek és jegyvásárlás >>

***

A mecseki Abaligeti-barlang izgalmas barlangi biológia- és földrajzóráján a gyerekek és az érdeklődő felnőttek megismerkedhetnek a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával és élővilágával. Ezen kívül szerveznek még március hónap folyamán tárlatvezetést a Denevérmúzeumban és bebarangolhatjátok a Denevér tanösvényt is.

***

A Baradla-barlang Baradla manó túrára invitálja a gyerekeket szombatonként. Ha kíváncsiak  vagytok arra, hogyan keletkeztek a barlangok, milyen – sokszor emberi szem számára láthatatlan – élőlények laknak itt, akkor tartsatok Baradla manóval, aki bemutatja birodalmát. Kifürkészhetitek a mélység titkait, zenét hallgatva csodálhatjátok meg a szebbnél szebb cseppköveket.

***

A balatonedericsi Csodabogyós-barlangban március 23-án kedvezményes látogatásra nyílik lehetőség. A túrára 10 éven felülieket várnak és előzetes jelentkezés szükséges.

***

Március 2-án, szombaton a Lóczy-barlang kedvezményes belépővel látogatható.

***



2024. február 27.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!