Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Március a barlangok hónapja

 

Március a barlangok hónapja

Számos izgalmas programmal várnak mindenkit a magyarországi barlangok

A Magyar Nemzeti Parkok ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat. A „Barlangoljunk!” kampány célja különleges barlangjaink bemutatása, népszerűsítése. A hónap során különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.
A Pál-völgyi-barlangban „Extra szakvezetéses túra” keretében geológus kalauzolja végig az érdeklődőket hazánk leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi-barlang kiépített szakaszain: magas, keskeny, hasadékszerű járatokon át, mesebeli cseppkövek, a hévíz által kioldott gömbüstök és különleges sziklaalakzatok között.

***

A Szemlő-hegyi-barlangban március hónap folyamán Felefedező túrákat szerveznek, melyek keretében a csoport a túra végén nem a megszokott túraútvonalon tér vissza a főbejárathoz (amin befelé is ment), hanem az egykori felfedező bejáraton, az Örvény-folyosón át jut a felszínre, ahol gyönyörű panoráma, a kőpark tanösvény és játszótér várja.
***

A mecseki Abaligeti-barlang izgalmas barlangi földrajzóráján a gyerekek és az érdeklődő felnőttek megismerkedhetnek a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával. Ezen kívül szerveznek még március hónap folyamán tárlatvezetést a Denevérmúzeumban és bebarangolhatjátok a Denevér tanösvényt is.

***

A Baradla-barlang Baradla manó túrára invitálja a gyerekeket szombatonként. Ha kíváncsiak  vagytok arra, hogyan keletkeztek a barlangok, milyen – sokszor emberi szem számára láthatatlan – élőlények laknak itt, akkor tartsatok Baradla manóval, aki bemutatja birodalmát. Kifürkészhetitek a mélység titkait, zenét hallgatva csodálhatjátok meg a szebbnél szebb cseppköveket.

***

A balatonedericsi Csodabogyós-barlangban március 25-én kedvezményes látogatásra nyílik lehetőség. A túrára 10 éven felülieket várnak és előzetes jelentkezés szükséges.

***

Március 11-én, szombaton a Szentgáli-kőlikban a híres szentgáli tűzkő nyomába eredhettek, és felfedezhetitek  több évezredes, ősi kovabányászat fejtőgödreit, ahol számos tűzkő darabon fedezhetitek fel még ma is a pattintott kőkorszak itt élő embereinek keze nyomát.

***

A bükki Szent István-barlangban szervezett „Denevérlesen” program keretében az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a denevérek világába: megtudhatják, vajon miért keresik fel a barlangokat a denevérek, miként vészelik át a tél viszontagságait, mivel táplálkoznak, hogyan segítik a barlangkutatók munkáját és jó eséllyel még függeszkedő példányokat is láthatnak.

2023. március 1.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!