Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Megnyílt az országban egyedülálló Jégmadár vízitanösvény

 

Megnyílt az országban egyedülálló Jégmadár vízitanösvény

A tanösvény a Körös-holtágról és annak élővilágáról, élőhelyeiről ad tájékoztatást.

A nyár folyamán is számos újdonsággal, programmal, látványossággal várja látogatóit a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark.

Az állatpark vadonatúj röpdéjében testközelből lehet megcsodálni és megismerni a mintegy három méteres szárnyfesztávolságú, valaha az Alföldön is gyakoribbnak számító fakókeselyűt.

Ugyancsak az állatpark lakói között figyelhető meg ezentúl a sűrű ártéri erdők rejtett életmódot élő lakója, a fokozottan védett vadmacska is, valamint a legnagyobb testű hazai bagolyfajjal, egy gyönyörű uhuval is találkozhatnak itt a látogatók.

Az évszázados fákban gazdag Anna-ligetet szegélyező Körös-holtágon megnyílt az országban egyedülálló Jégmadár vízitanösvény is. A tanösvény hazánk 5. legnagyobb állóvízéről és annak élővilágáról, élőhelyeiről ad tájékoztatást. A nyolc állomásból álló tanösvény a Körösvölgyi Látogatóközpontban kölcsönözhető vízi eszközökkel közelíthető meg.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark egész nyáron, minden vasárnap Szünidei Állatmustrával várja az érdeklődőket, melynek keretében az állatpark egyes állatfajairól fél órás ismertetők hangzanak el. A nyár folyamán az állatpark összes állatfaja többször is sorra kerül majd.

2018. június 11.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park honlapja és Facebook oldala

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!