Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Megújul a két legnépszerűbb börzsönyi kisvasút

 

Megújul a két legnépszerűbb börzsönyi kisvasút

A felújítás után a kirándulók kényelmesebben érhetik el úti céljukat.

A két legnépszerűbb, leglátogatottabb börzsönyi kisvasút, a 10 kilométer hosszú Királyréti Erdei Vasút és a 4 kilométeres Kemencei Erdei Múzeumvasút is megújul idén.


A felújítás a hosszabb vonalon kezdődik: a királyréti sínpályát  átmenetileg felbontják, cserélik, korszerű keresztaljakat helyeznek el, az útátjárókat felújítják, javítják a vízelvezetést. A munka során a bontott sínpályát szakszerűen átválogatják és újra felhasználják. A pályaszakaszok felújítása mellett megújul a járműállomány is. Az elmúlt években több százezer utast kiszolgáló kocsik és a 66 éves gőzmozdony mellett a többi mozdonyt is felújítják. Az állomány két új, kerékpárszállító kocsival bővül, a jelentősen megnövekedett biciklis turizmus jobb kiszolgálása érdekében.


A felújítás a Kemencei Erdei Múzeumvasút Kemence – Feketevölgyben folytatódik a meglévő, ma is üzemelő 4 kilométeres pályaszakaszon. A sínpálya cseréje mellett itt is felújításra kerülnek az átjárók és a vízelvezető rendszer, amelyet a korábbi évek árvizei rendszeresen megrongáltak, ezért van szükség az átfogó felújításra. 


A Királyréti Erdei Vasúton a munkálatok miatt előreláthatólag teljes pályazárra lesz szükség, várhatóan a tavaszi szezontól, de a felújítás megkezdéséig menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Kemencei Erdei Múzeumvasúton jelenleg téli üzemszünet van érvényben, a felújítási munkálatok még ütemezési fázisban vannak, bővebb információ később várható.



Forrás: Ipoly Erdő Zrt.


2020. február 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!