Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Megvan a Szívünk rajta gyerekkönyv-ajánló program szeptemberi nyertese

 

Megvan a Szívünk rajta gyerekkönyv-ajánló program szeptemberi nyertese

A hónap könyve Rojik Tamás Szárazság című könyve lett

Szeptemberben sokszínű, izgalmas és egyúttal edukatív írások kerültek a Szívünk rajta program könyvei közé. A hónap könyvének ezúttal Rojik Tamás környezetünk megóvására sarkalló, Szárazság című alkotását választotta mind a szakmai és a gyerekzsűri.

 

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline és az UNICEF Magyarország a programját, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami szeptemberben a program szakmai és gyerekzsűrije szerint is szerző Rojik Tamás Szárazság című könyve.

A szakmai csapat részéről M. Kácsor Zoltán, író így nyilatkozott a könyvről: „Keresve is nehezen találnánk manapság húsbavágóbb témát, mint a klímavédelem. Rojik Tamás regénye úgy vezeti rá az olvasót a jelenkori kétségbeejtő helyzetre, hogy elmeséli a lehetséges jövőt: a 2050-es években járunk Magyarországon, ahol a folyók és a tavak kiszáradtak, vagy a végletekig szennyezettek, ahol a leggazdagabbaknak is kimért vízadagjuk van, és szeptemberben is hőség uralkodik. Aki izgalmas, okos, friss magyar sci-fire vágyik, bátran vesse bele magát az olvasásba.”

A gyerekzsűriből Réka, 15 éves diák így vélekedett a hónap könyvéről: „Számomra nagyon érdekes volt a történet, én teljes mértékben el tudom képzelni, hogy ilyen is lehet a jövőnk, ha nem vigyázunk. A könyvben képek nincsenek, de a borító jól tükrözi, hogy miről szól a könyv. Biztos, hogy emlékezni fogok rá, hogyha nem vigyázunk, a gyermekeink/unokáink minket fognak okolni azért, mert tönkretettük a vízforrásokat, sok mindenre több vizet használtunk, mint amire szükség lett volna.”

 

Szeptemberben a hónap könyve mellett három kihagyhatatlan alkotás kapott még Szívünk rajta matricát. Köztük van Lipták Ildikó Csak neked akartunk jót című könyve, amiben a szerző elsőre aprónak tűnő tragédiákat vesz górcső alá. A kisregényben egy kamaszlány hétköznapi harcait ismerhetjük meg, akinek több problémával kell egyszerre megküzdenie, a nevelőapjától való félelemtől kezdve a beilleszkedés nehézkes folyamatáig.

Láng Anna Varázslatos utazás című kötete a világ különböző országainak mesevilágába repít el minket, többek között albán, portugál, fehérorosz, iráni, kínai, fülöp-szigeteki, eszkimó, mexikói, kubai és ausztrál meséket ismerhetünk meg a könyvből. A válogatás más kultúrák elfogadására nevel, miközben megismerhetjük a különböző népek bölcsességeit is.
A Szeretnék egy aranyhalat című kisregény pedig érzékenyen és humorosan követi nyomon egy kislány útját egy varázslatos toronyban, mely tele van különféle állatokkal. Vibók Ildikó történetének főszereplője aranyhalat szeretne, de a könyv olvasása közben rengeteg információ derül ki többek között olyan állatokról, mint a nyúl, a teknős, a kutya vagy éppen a zsiráf.

 

Szívünk rajta 2020. szeptember - Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája:

Kiadó

Szerző

Cím

Kategória

Pozsonyi Pagony

Rojik Tamás

Szárazság

rád talál

Csimota Kiadó

Lipták Ildikó

Csak neked akartunk jót

rád talál

Móra Kiadó

Láng Anna

Varázslatos utazás

fejleszt

Pozsonyi Pagony

Vibók Ildikó

Szeretnék egy aranyhalat!

fejleszt2020. szeptember 17.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!