Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Nagyszabású tervek Buda legnépszerűbb kirándulóhelyén

 

Nagyszabású tervek Buda legnépszerűbb kirándulóhelyén

Meghosszabbított Fogaskerekű, megújuló Libegő, esetleg lombkoronasétány is szerepel az elképzelések között.

Budapest legnépszerűbb kirándulóhelyének, a közel egymillió látogatót vonzó Normafának négy évvel ezelőtt indult meg a rehabilitációs programja. Az elmúlt években megújultak a fő gyalogos útvonalak,  mozgásérzékelős világítással ellátott futóút készült, piknikező helyeket alakítottak ki, új illemhelyeket telepítettek. Felújították az Anna-réti és a Libegő felső állomásánál lévő játszóteret, illetve a János-hegyi Libegő-épület előtti aszfaltozott területet is rendbe tették, parkosították.

A Normafa központi területének megújításához kapcsolódva lebontották a kisajátítási eljárással megszerzett egykori Hotel Olimpia régóta üresen álló épületét, hogy megépíthessék az Eötvös út legfelső szakaszát kiváltó új utat a Távcső utcával párhuzamosan, a hegygerinc legszebb panorámájú részein pedig megszüntethessék az autó- és buszforgalmat, valamint a parkolást. A lebontott hotel területén biztosítanának helyet a megújítandó fogaskerekű vasútnak is, amit meghosszabbítanának a Széll Kálmán térig, illetve a Normafáig, hogy a járatot vonzóvá tegyék az utazók számára. 

Folyamatban van a Normafa látogatóközpontjának kialakítása az Eötvös út 48-50. szám alatti területen. Várhatóan még idén elkészül az Anna-rét melletti sífutó- és szánkópálya, jövőre pedig a gyakorló sípálya. A Magyar Turisztikai Ügynökség azt javasolja, hogy lombkoronasétányt is létesítsenek a Normafánál – a természetvédelmi szempontok figyelembevételével még vizsgálják a terv megvalósíthatóságát.

A jövőre ötvenéves Libegőt a tervek szerint négyülésessé alakítják,  illetve az utazók komfortját szolgálják majd az ülések fölé hajtható nap- és esővédő ernyők. A felvonó sebessége változtathatóvá válik, a székek pedig lelassíthatóak lesznek a fordulókban, ami kényelmesebbé teszi a ki- és beszállást.

Az új Libegőn megoldható lesz a kerékpárok, sílécek szállítása, valamint a pálya alkalmankénti kivilágításának technikai feltételeit is megteremtik. 

Hír forrása: hegyvidek.hu

2019. augusztus 26.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!