Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Nyár a Skanzenben

 

Nyár a Skanzenben

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban nyáron is különleges élmények várják a fiatalabb és idősebb korosztályt is

A parasztházak között sétálgatva vagy akár két keréken gurulva a gyönyörű természetvédelmi területen megismerhetik kicsik és nagyok a magyar nyelvterület népi építészetét és életmódját, ahol a porták, ligetek, játszóterek ideális kikapcsolódást jelentenek az egész családnak.  Az élő történelem látványosság korabeli szereplői régmúlt korok mindennapjait keltik életre. Bepillanthatunk a századfordulós erdélyi kisváros mellett a molnárok és a malmok életébe. Az aktív helyszíneken fűszer- és gyógynövények titkai mellett őrleményekkel ismerkedhetünk vagy beöltözhetünk korabeli ruhákba.


Gyerekeknek szóló attrakciók


Mesekert játszótér

Mesekert játszóterünk Kő Boldizsár szobrász és alkotótársainak munkája, akik az ország legkülönlegesebb, bűvös játszótereit készítették. A Skanzenben olyan magyar népmesék elevenednek meg, mint A kisgömböc, Az iregi kakasok, Az igazmondó Góbé vagy A kismalac és a farkasok. A játékok között szerepel a kisgömböcös szereplőket mozgató hinta, halas csúszda, lendkerekes körhinta, kakasos mászóoszlop, kismalacot táncoltató mókuskerék. A mesék nemcsak a játékszereken élhetők át újra és újra, hanem a helyszínen is olvashatóak egytől egyig - így azok a szülők és gyerekek is ismerősként üdvözölhetik a színes figurákat, akik itt találkoznak először az adott népmesével.


Itt található: VIII. Bakony, Balaton-felvidék tájegység

***

Gyerekgazdaság

A gyerkőcök nálunk gazdának és gazdasszonynak állhatnak a Dél-Dunántúl tájegység Csökölyi portáján. A kizárólag gyerekeknek tervezett kiállítási egységben biztonságos körülmények között minden elképzelt, vágyott, megálmodott, paraszti állattartással, növénytermesztéssel kapcsolatos tevékenységet kipróbálhatnak a kisebbek. Ám egy parasztporta sem parasztporta kert és növények nélkül. A valódi zöldségekkel bevetett kiskert mellett a gyerekek tanulókertben tanulhatják megkülönböztetni a hagymát, a répát, és "eljátszhatják" azok beültetését, betakarítását is.

***

Beöltöző


Ezen a helyszínen bármely korosztály korabeli viseletbe öltözve folytathatja a múzeumlátogatást, részesévé válhat az erdélyi kisváros forgatagának. A 20. század eleji viseletekben korzózhat a város utcáin, vagy akár betérhet egy kávéra a Korzó kávéházba.


Bérleti díj: 2.000 Ft/fő (bankkártya vagy készpénz)

Kaució: 5.000 Ft/fő, maximum 15.000 Ft (csak készpénz)

Itt található: XI. Erdély tájegység, Kézdivásárhelyi épület

Nyitvatartás: szeptember végéig minden nyitva tartási napon nyitva

***

Postahivatal

Az internet és a mobiltelefon világa előtt a kézzel írt levelek fontos szerepet töltöttek be a kapcsolattartásban, kommunikációban. A Postahivatalban kipróbálhatják a gyerekek, hogy milyen lehetett 100 évvel ezelőtt egy postahivatalban dolgozni: lemérhetetik a küldeményeket, a feldolgozóhelyiségben kiállított beosztószekrényben címzés szerint csoportosíthatják a leveleket. Megnézhetik, milyen egy csőposta, korabeli levelezőlapokat írhatnak, vagy akár gyorsaságukat is felmérhetik a morze játékkal.


Itt található: XI. Erdély tájegység, Székelyudvarhelyi postahivatal

***

Fa-ház


A Fa-ház egy interaktív kiállítás és játszóház, egy hatalmas boronafalú pajtaépületben, amely természetesen fából készült. Itt mutatjuk be a fát, mint élő anyagot és mint alapanyagot. A fából készült eszközöket, a famegmunkáláshoz használt szerszámokat a betérők nem csak megnézhetik, hanem ki is próbálhatják. Emellett az erdő környezeti szerepét és néhány hagyományos „fás” mesterséget filmrészleteken mutatunk be. A kisebbek pedig fajátékokkal játszhatnak, valamint különböző fafajták tulajdonságaival is ismerkedhetnek.


Itt található: IX. Nyugat-Dunántúl, Iklódbördöcei pajta

***

Bábszínház

Egy bábszínház, ahol nemcsak néző lehetsz! Milyen lehet egy valódi, óriási paraván mögött, igazi bábokkal, akár egy egész pajtányi nézőseregnek játszani? Úgy gondoltuk, megvalósítjuk sok-sok gyerek (és sok szülő gyerekkori) álmát, és létrehozunk egy helyet, ahol nemcsak nézni lehet, mi történik a színpadon, hanem mindenki eljátszhatja kedvenc meséit, vagy szabadon engedheti fantáziáját, és új történeteket, kacagtató vagy szívhez szóló jeleneteket játszhat el. Gazdag bábkészlet, színes hátterek, színpadra átírt, régi és új mesék folyamatosan bővülő forgatókönyvei várják a családokat, baráti társaságokat, iskolai csoportokat. A pajta két oldalán sorakozó öreg ajtók kulcslyukain bekukucskálva különféle bábtípusokat ismerhetnek meg a kíváncsi látogatók.

Itt található: X. Kisalföld tájegység, Fertőrákosi pajta, Harkai udvar

***

Játékudvar

Ha szívesen kipróbálnád mivel és hogyan játszottak 100 évvel ezelőtt a gyerekek, látogass el a Játékudvarba. Célba dobhatsz kukorica csutkával, legyőzheted a sárkányt zoknilabdával, karikát hajthatsz és még sok egyéb játékkal megismerkedhetsz. Kipróbálhatod milyen volt gólyalábbal vagy mocsárjáróval iskolába menni. A Baba szobában a legkisebbek többek között kis konyhával, babákkal, építőkockákkal játszhatnak.

Itt található: III. Felső-Tiszavidék tájegység, Uszkai porta

***

Kisbolt


Klein Mózes szatócsboltja közelében, kapott helyet a gyerekek szatócsboltja, a Kisbolt. Klein Mózesnél rácsodálkozhatunk, mennyire más volt régen egy üzlet, ahol még boltos szolgálta ki a pult mögül a vásárlókat. A gyerekek a Kisboltban az árukat megfoghatják, átrendezhetik, kipróbálhatják a kasszát és még méricskélhetnek.
Gyere és játssz boltosat!


Itt található: II. Felföldi mezőváros, Tokaji lakóház

Nyitvatartás, jegyárak ezen a linken.


2024. július 1.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!