Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Okostelefonnal a Pál utcai fiúk nyomában

 

Okostelefonnal a Pál utcai fiúk nyomában

Mobilapplikációs séta a népszerű ifjúsági regény budapesti helyszínein

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című ifjúsági regényére épül az a mobilapplikáció, amit április 9-én mutattak be a műben is szereplő Lónyay utcai iskolában. Az MTA SZTAKI és a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény fejlesztésében készült séta során a történet 13 helyszínét lehet végigjárni, miközben audiokommentárok, idézetek, zenei betétek, fotók és filmrészletek teszik élvezetessé a múltidézést.

A Nemzeti Múzeum elől induló, mintegy 2,5 óra időtartamú, androidon és iOS-en is működő mobilapplikációs séta során a felhasználók a regény fontosabb ferencvárosi és józsefvárosi helyszíneivel ismerkedhetnek meg. A Pál utcai fiúk nyomában című ingyenes alkalmazás letöltése után a sétalistát le kell menteni, így a túrán már nincs szükség internetre, csak GPS-re.

Az egyes látványosságok, állomások bemutatásánál a rövid építészeti leírás mellett regényrészletek és a kor hangulatát idéző zenei betétek hallhatók. Az anyagot archív fotók és az 1969-es, Fábri Zoltán rendezte játékfilm néhány jelenete is színesíti.

Forrás: ferencvaros.hu

2019. május 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!