Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Pingvinfiókák és népszámlálás az Állatkertben

 

Pingvinfiókák és népszámlálás az Állatkertben

Friss képekkel a Fővárosi Állatkert legifjabb lakóiról.

Két aranyos pingvinfióka világra jövetelének bejelentésével kezdi a 2020-as esztendőt a Fővárosi Állat- és Növénykert. A fiókák december 18-án és 21-én keltek ki a tojásból, és azóta is rendben fejlődtek. Az apróságok jelenleg a kifutóhoz tartozó egyik költőüregben tartózkodnak, ahol szüleik, Joy és Narancs féltő gondoskodással óvják őket. A nagyközönség persze most még nem sokat láthat belőlük, de néhány hét múlva már elő-előmerészkednek a költőüregből. Így a közeljövőben érdemes lesz figyelemmel kísérni fejlődésüket, gyarapodásukat.

Az új esztendő kezdetére a szokásos „népszámlálást” is megtartották az Állatkertben. Ebből kiderül, hogy a városligeti intézményben az emlősöket 135 faj 1380 egyede, a madarakat 155 faj 1302 egyede, a hüllőket 132 faj 893 egyede, a kétéltűeket 33 faj 327 egyede, a különféle halakat 231 faj 5759 egyede, a gerincteleneket pedig 204 faj 658 egyede és további 104 tenyészet képviseli jelenleg. Ehhez még hozzájön a Budapesti Állatkert által fenntartott Margitszigeti Kisállatkertben lakó 3 emlősfaj 20 egyede, illetve 22 madárfaj 106 egyede. Így mindösszesen 896 állatfaj 10.445 egyedéről, illetve a már említett 104 tenyészetről gondoskodnak nap mint nap a kert szakemberei.

Összeszámlálták azt is, hogy hány mentett állattal foglalkoztak a 2019-es évben. Minden korábbinál több, egészen pontosan 2201 sérült, legyengült, vagy elárvult, s ezért emberi segítségre szoruló hazai vadon élő állat kapott második esélyt a kert állatorvosainak, állatmentéssel foglalkozó szakembereinek köszönhetően! Különösen a mentett sünök száma növekedett: amíg az elmúlt esztendőkben évi kétszáz és négyszáz közötti sün került be a Sünispotályba, 2019-ben rekordszámú, kereken 600 tüskéshátút mentettek meg a biztos pusztulástól.


Forrás: sajtóközlemény

A borítókép illusztráció. A pingvinfiókák képét Bagosi Zoltán készítette.

 

2020. január 7.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!