Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Séta a csodakertben

 

Séta a csodakertben

Az ország egyik legkülönlegesebb tanösvényével és egyik legöregebb és legnagyobb vadkörtefájával is büszkélkedhetnek.

S hogy hol található ez a csodálatos hely? Mindössze 30 kilométerre Budapest belvárosától, a gödöllői Szent István Egyetem Botanikus Kertjében.

A Láthatatlan Régió tanösvényt 2017. áprilisában adták át. Ez egy olyan hazánkban és a nagyvilágban egyaránt egyedinek és különlegesnek tekinthető tanösvény, ami egy QR-kód olvasására képes mobileszköz segítségével lehetővé teszi, hogy a fák belső szerkezetét is megnézhessük, s így megismerhessük a kéreg alatti egészségi állapotukat.

A szintén a kertben található vén vackorfáról lehet hogy maga Süsü is lakmározott. De a viccet félretéve, a 20 méteres, 230 cm-es átmérőjű óriás túlélte a szabadságharcot, átvészelte a huszadik század vérzivataros éveit és még mindig virágpompával köszönti a tavaszt, majd nyár derekán ezernyi gyümölcstől roskadoznak ágai.

E két, már önmagában is látogatásra érdemes külömlegesség mellett a kert még más csodákat is tartogat. Van itt üvegházi és mediterrán gyűjtemény, vizes élőhelyek, bambuszgyűjtemény, élő kövületek és sziklakertek, hogy csak néhányat említsünk a csodákból.

A nyári szünidő remek alkalom a látogatásra, mert a kert hétfőtől péntekig áll nyitva a nagyközönség előtt.

Egyéb információkat a botanikus kertről ezen a linken találtok.

Forrás: A botanikus kert honlapja és Facebook-oldala.


2017.07.06.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!