Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Szentjánosbogár séták 4 helyszínen

 

Szentjánosbogár séták 4 helyszínen

Hol? Mikor? Mennyiért?

Június végén - július elején Budapesten környékén több helyszínen is részt vehettek szervezett szentjánosbogár sétákon. Összegyűjtöttünk nektek néhány helyszínt, ahol lehetőségetek nyílik élvezni a nem mindennapi látványt.

Diósjenői Erdei Szabadidőpark

2021-ben is tartanak Mécsbogár séták a diósjenői Élményerdőben. Idén is elkezdődött a várva várt szentjánosbogár-rajzás, így esténként megcsodálhatjuk a kis mécsbogarak világító-repülő táncát. Idén még az alábbi napokon terveznek a mécsbogár sétákat: június 30., valamint július 2., 3., és 4. További dátumokat a rajzás intenzitásának függvényében hirdetnek. Erről bővebb információt Facebook oldalukon találtok.
A szentjánosbogarak kb. 21:15 – kor kezdenek világítani és este 10 előtt lekapcsolják fényeiket. A mécsbogár sétára érkezőknek gyülekező a parkban 20:00 órakor.  A séta kb. 20:40-kor indul és 21:30-kor ér véget.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com címre küldött, a választott dátumot, a résztvevők nevét és életkorát is tartalmazó emaillel lehetséges. A séták akkor indulnak, ha az adott napra legalább 20 regisztrált jelentkező van. Egy sétán egyszerre legfeljebb 30 fő vesz részt. Felnőtt jegy 1200 Ft, gyermek jegy 900 Ft.Agostyán Ökofalu

A Tata melletti ökofaluban minden bizonnyal óriási élmény lesz a mécsbogár-séta, hiszen egy viszonylag alacsony fényszennyezettségű területről van szó. A csillagászati programok, valamint a szentjánosbogár megfigyelés lehetősége jelentősen függ a környezeti hatásoktól, így ezeknek a megtartásával kapcsolatban mindenképpen érdemes előzetesen érdeklődni a Duna-Ipoly munkatársánál a program megtartásáról illetve előzetes regisztráció is szükséges ugyanezen az elérhetőségen. A kapocslattartó Czumpf Attila, telefonszáma +36 30 663 4651. A 19:00 órakor kezdődő programra előreláthatóan június 25. és július 2. között kerül sor, részvételi díj a gyerekeknek 1600 Ft, a felnőtteknek 2300 Ft a belépődíj.

Alcsúti Arborétum

2021. június 28-tól várják a látogatókat a szentjánosbogár sétákra az arborétumban. A rajzási időszak végéről az arborétum Facebook oldalán tudtok tájékozódni, de általában két héten keresztül zajlik. A rajzás ideje alatt minden nap 20:30 és 20:45-kor indulnak szakvezetések, melyek hossza körülbelül 1-1,5 óra. Az arborétumba 21:00-ig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, a jegyár ebben az esetben sem változik. Előzetes regisztráció az eseményre nincs!

Az Alcsúti Arborétum pénztárában a Szentjánosbogár szakvezetésre ebben az időszakban 10:00 – 21:00 óráig vásárolhatóak meg a jegyek 2.400 Ft/felnőtt, 1.350 Ft/gyerek, diák áron. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes. Bankkártyával, SZÉP kártyával, Erzsébetkártyával fizetni NEM lehetséges!
Pilisszentiván

A túra alkalmával a Pilisszentivánon található Jági tanösvényt járhatjátok be, azonban rendhagyó módon nem nappal, hanem este. Amikor a nap nyugovóra tér és a csillagok is kigyúlnak, ilyenkor Szent Iván-éj környékén megelevenedik az erdő. Ebbe a rejtélyes világba kalauzolnak el benneteket június 29. és 30-án, valamint július 2-án és 3-án. Az erdei séta alkalmával jó idő esetén az erdők eleven mécsesével, a szentjánosbogarakkal is találkozhattok. A sétára gyülekező  20:30-kor a pilisszentiváni sportpályánál, ára 2300 Ft/fő felnőtteknek, a kedvezményes jegy pedig 1600 Ft/fő. Jegyet kizárólag előzetesen, online válthattok az alábbi linken.

A kép illusztráció.

2021. június 29.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!