Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Tájházak Napja 2016

 

Tájházak Napja 2016

A Magyarországi Tájházak Szövetsége idén is megrendezi a Tájházak napja című országos rendezvénysorozatát április 23-24-én.

Az eseményhez csatlakozó tájházak országszerte a legtöbb helyszínen ingyenesen várják a vendégeket. Meghatározott időpontokban szakvezetéssel mutatják be az egyes épületek berendezéseit. Sok helyütt hagyományőrző csoportok lépnek föl a helyszínen, s kézműipari termékeket lehet megtekinteni, vásárolni, vidám eszem-iszommal egybekötve.

 

2016-ban a kiemelt helyszín az Ócsai Tájház lesz – ahol „A ruha teszi az embert” tematika köré szervezik a programot, többek között élő viseletkiállítással, hagyományőrző keresztelővel várják a látogatókat. 

***

Egy kis ízelítő a mintegy ötven tájház programkínálatából:

 

Sétálva tanulni

Aki szívesen töltené az időt a szabadban, válassza a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház programját. Nem kevesebbet kínálnak, mint hogy egy kellemes négy órás séta alkalmával megmutatják a régi Budakeszi erdő nevezetes helyeit, a valamikor szőlőtermelő területeket, a zsidó temetőt. A túra végén egy kis vendégvárásra is készülnek zsíros kenyérrel és fröccsel, a gyerekeket málnaszörppel fogják megkínálni.


Sütik vagy főzik a görhenyt?

Ez bizony a szadai Tájház programján derülhet ki, ahol a kovácsbemutató, a játék- és daltanítás, a kézműves foglalkozások mellett vason sült szadai lángossal és helyben sütött görhennyel várják az érdeklődőket. Ha valaki régóta szeretné kipróbálni, hogyan készül a híres szadai fehér hímzés, jöjjön el, mert ezen a napon még azt is tanítani fogják!


Ébred a Békavár!

Tényőre utazzon, aki a hely jellegzetes falurészét, a Békavárat ismerné meg! Itt, mivel a fazekasság volt az egyik legfontosabb kézművesség, fazekas-foglalkozások lesznek. Aki pedig megéhezne a nagy munkában, kóstoljon keletlent, langallót, prószát!


„Szent György napon, lepkeszárnyon”

A néphit szerint a Szent György-nap előtt fogott pillangó nagy szerencsét hoz. Szerencsét kívánunk a balatonkenesei Tájházba betérőknek: a tájház e napon a lepkék köré építi kézműves foglalkozásainak témáját. Pillangókat készítenek különböző technikákkal: lehet majd origamit hajtogatni, horgolni és gyöngyöt fűzni. S míg a szerencsehozó pillangók készülnek, a tájház gyűjteményét e napon ingyen tekinthetik meg a látogatók.

Részletes program és a tájházak elérhetősége ezen a linken található.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!