Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Tavaszi lampionvarázs a budapesti állatkertben öt héten át

 

Tavaszi lampionvarázs a budapesti állatkertben öt héten át

Látványos lampion kompozíciók, háziállatok, este is nyitva tartó Cápasuli és a Vurstli-zóna játékok

Március derekától április harmadik hétvégéjéig öt teljes héten át hangulatos esti lampionvarázzsal várják a nagyközönséget az Állatkert területének keleti (tehát az Állatkerti körút felől nézve a cirkusztól jobbra eső) részében. A változatos lampionművészeti alkotások, kompozíciók mellett lesznek állatos látnivalók, ideértve a háziállatokat bemutató zónát, illetve a Cápasulit, amely szintén nyitva tart esténként. És működik a Vurstli-zóna is az 1908-as Schäftner-körhintával, a törpekerékkel, több más nosztalgia körhintával, valamint a kisvasúttal.A több száz, több helyen kompozíciókká rendezett lampionművészeti alkotások segítségével változatos témákat jelenítenek meg az alkotók. A lampionok egy része valamilyen „fénylény", ezek állatokat, növényeket, illetve mesebeli, mitológiai lényeket örökítenek meg. A lampion figurák között akad tigris, lepke, különféle madarak és hüllők, óriáspanda, gorilla, az ember által kipusztított állatokat képviselő erszényes farkas, őstatu, de egy egész sarkvidéki tájat megjelenítő jegesmedvés, illetve a tenger élővilágát megidéző halas, rájás, medúzás kompozíció is.A lampionok mellett állatos látnivalók is várják a lampionvarázs látogatóit. Az Állatkertnek ebben a zónájában láthatók ugyanis a háziállatok, így a Majorság és a környező karámok lakói is. Sokuknál épp a közelmúltban volt gyermekáldás, így cseperedő kiskecskéket, kisbárányokat is láthat a közönség. Ugyanitt található a Cápasuli, amely minden este egészen 21:30-ig várja a lampionvarázs látogatóit, többféle cápával, rájával, rajhalakkal és más érdekes tengeri állatokkal.

A Tavaszi lampionvarázs ideje alatt minden este működnek a Vurstli-zóna játékai is. Fel lehet ülni például az 1908 óta üzemelő falovas-hintós, Schäftner-féle körhintára, a szomszédságában található két nosztalgia körhintára, a törpekerékre, sőt még a gyerekek körében ugyancsak népszerű kisvasútra is. Minden péntek, szombat és vasárnap este gasztronómia élményekkel is készülünk, többek között kenyérlángossal és különféle rétesekkel.

Nyitvatartás

A Tavaszi lampionvarázs az Állatkertben 2024. március 18-tól (hétfő) április 21-ig (vasárnap), esténként látogatható. A kapukat a márciusi időszakban (március 18-tól 31-ig) minden este 18 órakor, az áprilisi időszakban 18:30 órakor nyitjuk. A zárás minden este 22 órakor van, eddig kell elhagyni a területet. A helyszíni napi jegyvásárlás minden este 21 óráig lehetséges, a Cápasuli és a Vurstli-zóna 21.30-kor zárnak. Ezért azt javasoljuk látogatóinknak, hogy legkésőbb 21 óráig érkezzenek meg a helyszínre.

Jegyvásárlási információk


2023. március 19.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!