Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Tökfesztiválok 2016

 

Tökfesztiválok 2016

A tök nem unalmas zöldség, sőt...

Minden évben nagy népszerűségnek örvend az Őrségi Tökfesztivál, amely most 13. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 23. és 25. között. Az események négy őrségi településen, Őriszentpéteren, Magyarszombatfán, Szalafőn és Nagyrákoson zajlanak. A programból nem hiányozhat a tökös ételek kóstolása, a töklámpás faragás, a toklökő verseny, a tökkirály választás (ez jelen esetben a legnagyobb leadott tök birtokosát fedi), a töklámpás felvonulás valamint a kulturális és családi programok sem.

Kilencedik évébe lépett a Zebegényi Tökvilág Fesztivál. Szeptember 24-én várnak mindenkit a Dunakanyar gyönyörű településére. A töklámpás faragó versenyre lehet otthon vagy akár a helyszínen készített tökkel is lehet nevezni. A Fő téren és környékén kézműves foglalkozások és színpadi produkciók váltják egymást. Izgalmasnak ígérkeznek a töklökő, töksúlysaccoló és tökmagpöckölő versenyek is.

A XI. Orfűi Tökfesztivált október első hétvégéjén rendezik  az orfűi Kistó strandján. A vendégeket tökös finomságok és különlegesebbnél különlegesebb kézműves termékek várják, a gyerekeket pedig légvár, bűvész, töklámpás-készítő és rajzverseny.

Kicsit később, október 8-án kerül sor a Balatonalmádi Tökfesztiválra. Töklámpás faragás, tökös ételek kóstolója, kézműves játszóház, tökkel kapcsolatos mesék, Balaton társasjáték, kirakodó vásár vár mindenkit októberben a Balaton északi partján.

A Szegedhez közeli Kiskundorozsma is októberben ad otthont hetedszer a kétnapos tökfesztiválnak. Itt hagyományos halléfőző verseny is a programok részét képezi, csakúgy mint a tökfaragás, tökös jelmezverseny, töklámpás felvonulás, kézműves foglalkozások és színpadi műsorok is. Az eseményt október 7-8-án rendezik.

Negyedik alkalommal várnak október 15-én kicsiket és nagyokat a remetekertvárosi Geli Lakberendezési Ház udvarára egy vidám tökfaragó délutánra. A faragásra szánt tököt a helyszínen megvásárolhatjátok, faragószerszámokat otthonról is hozhattok, ha van valami bevált eszköz. A program során lehetőség nyílik lovaglásra is a szomszédos réten.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!