Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 5 ingyenes meselelő-hely

 

TOP 5 ingyenes meselelő-hely

Hol nézhetitek, olvashatjátok, tölthetitek le a legjobb meséket ingyenesen?

Amikor egyre hűvösebbek és rövidebbek a nappalok, egyre több időt töltünk a négy fal között, így arra gondoltunk, ajánlunk néhány lelőhelyet, ahol rengeteg klassz mesét találtok, hogy vidáman teljenek az otthon töltött esték. Persze jól jöhet egy ilyen lista egy kánikulai vagy esős nyári napon is, vagyis szinte az év minden napján!

Sok családban népszerű őszi-téli időtöltés a diavetítés, de egy-egy esős nyári napon is jó szolgálatot tehet a meseolvasás. Lehet, hogy a számítógépen vagy táblagépen történő diafilmnézésnek nem ugyanaz a hangulata, mint a régi jó vetítős verziónak, de egy-egy este ez is jól jöhet, főleg, ha olyan adatbázisból válogathatunk, amely nem kevesebb mint 1251 mesefilmet tartalmaz. A Virtuális Diamúzeum mesefilm kínálatából ezen a linken válogathattok.

Elsődleges meselelőhelyek a könyvtárak, ahol a könyvek mellett sok helyen dvd-ket, hangoskönyveket, sőt diafilmeket is lehet kölcsönözni. Keressétek meg a hozzátok legközelebbi könyvtárat és nézzetek körül a kínálatban! A budapesti könyvtárak listáját ezen a linken találjátok. A nyári szünetben mindenképpen tájákozódjatok az adott könyvtár honlapján az aktuális nyitvatartásról! Gyerekeknek a FSZEK tagkönyvtáraiba a beiratkozás ingyenes

Igazi kincsesláda a KEDD Animációs Stúdió Youtube-csatornája. Megtalálhatók itt olyan egész estés klasszikus mesefilmek, mint a Vuk, a Lúdas Matyi vagy az Égigérő fű. Megnézhetitek a teljes Magyar népmesék sorozatot, és nem kevesebb mint 45 Bogyó és Babóca rajzfilmet. Idősebb gyerekek egész biztosan élvezni fogják a Mátyás királyról szóló történeteket. Ezeken kívül olyan újdonsággal is találkozhattok itt, mint Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat.

Ha a könyvtáratokat szeretnétek bővíteni újabb mesékkel, akkor érdemes ellátogatni az Országos Széchenyi Könyvtár elektronikus "részlegébe", ahol mese kategóriában jelenleg 362 ingyenesen letölthető kiadvány közül válogathattok. A könyvek különöző formátumban hozzáférhetők, így akár egyből e-könyv-olvasóra is menthetjük a kiválaszott műveket. Az adatbázisban szerepelnek Andersen, Benedek Elek, Lázár Ervin  vagy La Fontaine könyvei,  de megismerhetjük más népek meséit is, például afrikai, lett vagy litván történeteket.

Hosszabb utazások alkalmával jól jöhet néhány hangoskönyv is. Ha ilyet keresünk, az OSZK digitális könyvtárában ismét jó helyen járunk. Bár a választék természetesen kisebb, mint a könyvek esetében, így is találunk sok-sok órányi anyagot. Vannak népmesék, Benedek Elek több mesegyűjteménye is megtalálható itt, de meghallgathatjuk az Alice Csodaországbant vagy Fazekas Lúdas Matyiját is.

2019. augusztus 14.

 

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!