Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Tulipános tavaszi programok extra kirándulástippekkel

 

Tulipános tavaszi programok extra kirándulástippekkel

Hogy mindenkinek virágos jókedve kerekedjen!

A közhiedelem szerint általában az anyukák szeretik csak a virágos programokat. Nem feladatunk eldönteni, hogy ez igaz-e, de ne feledjük, hogy minden virágos program beilleszthető például egy családi kirándulásba vagy összeköthető egy közeli izgalmas helyszín meglátogatásával, így a család minden tagja találhat valami számára érdekeset a közös családi időöltés során.

Ha ti is szívesen hagyjátok itt a várost a szépséges tavaszi növények kedvéért - és idén nem tudtok Hollandiáig elutazni ezért -, akkor böngésszétek át ajánlónkat, amiben 5 szuper tavaszi virágos programot gyűjtöttünk össze.


Tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban

Az idei már a harmadik év, amikor megrendezésre kerül a Balaton közelében ez a szemet gyönyörködtető esemény. A szüretre április 6-án és 7-én, 12-től 14-ig valamint 19-től 22-ig várják a látogatókat. Összesen 100.000 (nem tévedés) hagyma tulipánt és 15.000 nárciszt ültettek a tulajdonosok, így remélhetőleg senki sem marad virág nélkül.

Kirándulóötletek a környéken: érdemes ellátogatni a Balatonföldvári Hajózási Látogatóközpont és Kilátóhoz vagy akár a szántódi révtől átkompozni a Tihanyi-félszigetre, ahol megannyi látnivaló vár rátok. 


Tulipánszüret és piknik Szőlősgyörökön

Szintén a Balaton közelében, a szőlősgyöröki TulipGardenben is április 6-tól keződik a szüret, amelyre az április hétvégeken várják a látogatókat. Itt a "Szedd Magad" akció eredményességét az ősszel gondosan elültetett mintegy 30.000 darab tulipánhagyma garantálja. A piknikeket áprilisban szombatonként és vasárnaponként 10:00-16:00 óráig tartják a TulipGarden udvarán.

Kirándulástippek a környéken: Szőlősgyörökről érdemes ellátogatni Fonyódra, ahol a Várhegyi kilátóból csodálhatjátok meg a panorámát  14 méter magasból, a gyerekek pedig minden bizonnyal élvezni fogják a szaladgálsát a fonyódi palánkvárban.


Tulipán és jácintszüret a völgyben a Kincsek Völgyében

Ezen a helyszínen egész különleges élményben lehet részetek, ugyanis itt az elültetett virághagymák egy mandalát formáznak, s ebben a formában nőnek ki majd a virágok. A forma egy nautilus csiga;  e mintában rejtettek el 16.000 darab tulipánhagymát. Szépsége és érdekessége nem csak ebben rejlik, hanem abban is, hogy a csigaház "szeleteibe" más-más színek jelennek meg. Ha szeretnétek részesei lenni, amikor megmutatja magát teljes pompájában, akkor a bálványosi Kincsek Völgyében a helyetek. Természetesen virágszedésre is lehetőség nyílik. A program április minden hétvégéjén 10:00 és 18:00 óra között zajlik.


Kirándulástippek a környéken: a szomszédos Kereki falu Czikó pihenőjétől tudtok feljutni a fehérkői várromhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik a Balatonra.


Herényi Virágút

Minden év tavaszán virágba borulnak Szombathely herényi városrészének utcái és kinyitja kapuit a Herényi Virágút - Virág-és dísznövény kertészeti kiállítás és vásár. A kétnapos szabadtéri esemény a család apraja-nagyja számára nívós kikapcsolódást kínál.  Több mint harminc kertészeti stand várja a látogatókat, egy közel 1 km-es útvonalon, nyolc rendezvényhelyszínnel. Az esemény április 27-én és 28-án zajlik.

Kirándulástippek a környéken: ha Szombathelyen jártok, semmiképp se hagyjátok ki a Vasi Skanzen és a Kámoni Arborétum meglátogatását!


Tulipánfesztivál Celldömölkön

Április 12. és 14. között kerül sor Celldömölkön a Tulipánfesztiválra. Ez a program egy kicsit kakukktojás, mert itt nem a tulipánon, mint virágon, hanem a tulipánon, mint a tavasz jelképén van a hangsúly. A hatodik évébe érő rendezvény valamennyi programja a tavaszt köszönti. Népművészeti kirakodó- és virágvásár, kiállítás, néptánc- és népzene találkozó, vásári komédiák, báb- és színjátszó előadások, táncbemutatók, szabadtéri koncertek, kézműves foglalkozások és interaktív játszóházak, helyi ételek és italok kóstolója várják majd az érdeklődőket.

Kirándulástippek a környéken: Celldömölk legszuperebb családi programhelyszíne a néhány éve megnyílt Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont, de a város mellett magasodó Ság hegyet is megmászhatjátok (ami egyébként 5 millió éve még működő vulkán volt!)

2019. március 27.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!