Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Új kilátó épült a Cserhátban

 

Új kilátó épült a Cserhátban

Remek családi túralehetőség az őszi szünetre!

A Prónay kilátó a Romhányi-hegyen, a Kecske-kő 421 m magas csúcsán épült fel, az Ipoly Erdő Zrt. beruházásában.

Az Országos Kéktúra útvonaláról rövid kitérővel megközelíthető kilátó minden évszakban és napszakban szabadon látogatható. A 23 méter magasan lévő teraszáról a környező tölgyerdő fáinak koronája fölött szinte teljes körpanorámás kilátás élvezhető. Nyugat-északnyugati irányban a Börzsöny, északon a Selmeci-hegység a Szitnya csúccsal, kelet felé a Szandavár, illetve a távolban a Karancs, Mátra hegyvonulatai, délről a Gödöllői-dombvidék lankái, majd délnyugati irányban a Naszály és Pilis – Visegrádi-hegység csúcsai is láthatók. 

Alsópetény központjából a legrövidebb (3,4 km), de emelkedős úton (228 m) jutunk a kilátóhoz. A nyomvonal az országos Kék jelzést, majd a Kecskehegy közelében balra - kb. 300 m hosszan - a kék háromszöget követve halad.

Romhányból szinte végig a kék jelzésen haladhatunk, csak a Kecskehegy előtt a kék háromszögön kell jobbra kanyarodni. Ezen a vonalon a legegyenletesebb a túraút emelkedése, csak rövid szakaszokon vált meredekebbre. Ez az út 5,2 km.

Forrás: Ipolyerdő Zrt. honlapja

2017. október 23.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!