Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Új látványosságok a Budakeszi Vadasparkban

 

Új látványosságok a Budakeszi Vadasparkban

Röpdék, új játszótér és tanösvény

Budapest környékének egyik legkedveltebb ökoturisztikai célpontja az évente közel kétszázezer látogatót fogadó Budakeszi Vadaspark, amely most újabb izgalmas látnivalókkal bővült. Csaknem kétszáz négyzetméternyi új röpdét alakítottak ki a madaraknak, továbbá nyolcvan főt befogadni képes fedett foglalkoztató teret, valamint a méhek világát megelevenítő játszóteret és tanösvényt építettek.

Az újdonságok között a leglátványosabb elem az a nyolc darab röpde és kifutó, amelyek összesen közel 200 négyzetméternyi, legmagasabb pontjain hatméteres belmagasságú otthont adnak a legkülönbözőbb erdei madaraknak. Hóbaglyok, macskabaglyok, szarkák, csókák, dolmányos varjak, vörös vércsék, fülesbaglyok – ezek mind-mind megfigyelhetők az új röpdékben.

Az új kifutó lehetőséget ad a „Vadmacska fajmegőrzési program” keretében a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal közösen megmentett vadmacska-kölyök tartós elhelyezésére, így hozzájárul a fokozottan védett faj jobb megismeréséhez és megismertetéséhez.


Igazi különlegesség az a tematikus játszótér és tanösvény, amely a beporzó rovarok fontosságát emeli ki, hangsúlyozva a méhek, darazsak és társaik fontosságát az erdei életközösségben. A nyolc elemből álló játszótéren méhecske mászóka és kaptárbújócska is található, míg a tanösvényen az öt állomás között egy darázsgarázzsal is megismerkedhetnek az érdeklődők.


2022. április 8.

Forrás: Budakeszi Vadaspark weboldala

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!