Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Új madármegfigyelő tornyok a Velencei-tónál

 

Új madármegfigyelő tornyok a Velencei-tónál

Gyalog vagy biciklivel is felkereshető!

A vizes élőhelyek és a hozzájuk kapcsolódó vízimadár közösség rendkívül kedvelt látványosság a védett területeket felkereső közönség számára. Idén pedig már két szép és biztonságos megfigyelő toronyból is leselkedhetnek a látogatók a Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület és Velencei-tavi Madárrezervátum területén.



A pákozdi kutatóházánál, a tókerülő kerékpárú mentén lévő nádfedeles épület mellett épült újjá a nagyobb 4 szintes torony, ami megfelel az egyénileg, vagy kisebb csoportokban érkező látogatók számára. Észak és kelet felé tekintve láthatjuk innen a Velencei-hegységet és a madárrezervátum nádtengerén túl a Velencei-tavat is.

kisebb, egy szintes torony a Dinnyési-fertő mellett, a Madárdal tanösvényen található. Itt szinte testközelből csodálhatóak meg a ludak, kócsagok és más vízi madarak százai ugyanúgy, mint a ragadozó madarak és az énekesmadaraink is.

Figyelem! A Madárdal tanösvény felújítási munkák miatt jelenleg nem körbejárható! Az új madármegfigyelő tornyot a nyugat felől, az autópálya irányából vasúti átkelő utáni fakereszttől indulva érdemes megközelíteni.


Hír és kép forrása: dunaipoly.hu


2021. március 27.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!