Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Új szabadidőpark a budafoki Duna-parton

 

Új szabadidőpark a budafoki Duna-parton

A játékra és sportra is alkalmas vízparti területet nyár elejétől veheti birtokba a nagyközönség.

A Hajó utca, a Hosszúréti-patak és a Duna által határolt partszakasz valaha Budafok sportéletének fontos helyszíne volt, az elmúlt évtizedekben azonban sajnos nagyrészt kihasználatlanná vált. A helyi önkormányzata 2015-ben döntött a terület megújításáról, rendezéséről, melynek célja, hogy az ide látogató lakosok kellemes, a szabadidő eltöltésére alkalmas helyet találjanak a Budafok városközpontjával közvetlen kapcsolatban lévő Duna-parton. A tervek 2019. nyarára valósulhatnak meg.

A Duna-parti szakaszonl többek között multifunkcionális sportpályát, új kerékpárutat hoznak létre idén, a jövőben pedig street workout park is épül.


A gyerekeket a szaladgálásra csábító zöld gyepen túl új, mozgásra ösztönző modern játszótér is várni fogja: három trambulin, gumidombok, mászóka-bújócska falak, hinták, alagút és mászókák kapnak helyet. A területre nyilvános WC-t is telepítenek.


A fejlesztés kiemelten kezeli a környezetvédelmi szempontokat, célja, hogy közelebb hozza a Dunát és vele együtt a természetet az emberekhez, élhető, szerethető városi oázist létrehozva. Ennek részeként új sétányt alakítanak ki külön kerékpárúttal, emellett pedig a partra vezető lépcső és rámpák is megújulnak. Fontos azonban, hogy a budafoki közvetlen Duna-part Natura2000 természetvédelmi védettség alatt áll, ezért a beruházás tiszteletben tartja a természeti környezetet, megtartja a meglévő fákat és az ártéri aljnövényzetet, a lehető legkevesebb beavatkozás történik ebben az övezetben. A természetvédelmi területről információs táblákat helyeznek ki a környezeti nevelés érdekében.


A növényzettel benőtt parti szakasz miatt jelenleg alig lehet rálátni a folyóra. Ezt a tervek alapján kilátóteraszok fogják segíteni.


Forrás: budafokteteny.hu


2019. április 1.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!