Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Újra kinyit a kőbányai víztározó és a kőbányai pincerendszer. Csak 1 napig!

 

Újra kinyit a kőbányai víztározó és a kőbányai pincerendszer. Csak 1 napig!

A két különleges helyszín a Kulturális Örökség Napjai alkalmából nyílik meg a nagyközönség előtt.

Látogatás a kőbányai víztároló medencében

Az idén 150 éves Fővárosi Vízművek szeptember 15-én 9 és 16 óra között ismét megnyitja legrégebbi, a társasággal csaknem egyidős, mai is üzemelő létesítménye, a Kőbányai víztároló medence kapuit.

A mai napig kifogástalanul üzemelő hatalmas csarnokok oszlopaikkal, téglaboltozatos födémükkel háromhajós templom hatását keltik. A létesítményeknek helyet adó terület pedig ősfáival, növényritkaságaival hívja fel magára a figyelmet.

A folyamatos szakmai vezetésnek köszönhetően a látogatók nemcsak a medence történetébe, hanem a főváros vízellátásának kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetnek. 

A létesítménybe vezető lépcső áteresztő képessége miatt a bejutás csak szakaszosan lehetséges. A vízművek mindenkit arra kér, hogy olvassa el és szíveskedjen betartani a látogatási szabályzatot, mely a Víművek honlapján érhető el.

A víztározó címe: 1105 Budapest, Ihász utca 29. 

Ajánlott tömegközlekedéssel (az Örs Vezér tere és Kőbánya-Kispest felől a 85-ös, Kőbánya Alsó Vasútállomás felől a 185-ös busszal, míg a Puskás Ferenc Stadiontól a 95-ös, a Kápolna tértől a 217-es busszal közelíthető meg) érkezni, mert a parkolás a környéken nehézkes.

***

Séta a kőbányai pincerendszerben

A pincerendszer: XVII. századtól intenzív kőbányászat folyt, amit a gyarapodó Pest város építőanyag igénye csak növelt az évszázadok során.  A hatalmas pincerendszer teljes hossza elérheti a 33 km-t is, hisz még ma is vannak feltérképezetlen részei. A látogatóknak a Kőbányai pincerendszer egy részének megtekintésére valamint a földalatti Dreher-kápolna és a fölötte lévő Hild-villa megtekintésére van módja.

Időpont: 2018. szeptember 15-én 10:00 és 14:00 óra között

Helyszín: 1105 Budapest, Kőbánya Bánya utca 35.

A csoportok félóránként indulnak.

A pincerendszerben az átlagos hőmérséklet 10-15 °C, ezért kérnek minden részvevőt, hogy meleg ruhában és zárt cipőben érkezzen a látogatásra!

A pincerendszer megtekintése ingyenes. A pincelátogatáson bármely érdeklődő az üresen maradt helyek függvényében részt vehet, azonban az előzetesen regisztrálók elkerülik a felesleges várakozást.

Regisztráció ezen a linken.

2018. szeptember 10.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!