Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Virtuális valóság és hangszerek: megújult a Müpa nagy sikerű VR-játéka

 

Virtuális valóság és hangszerek: megújult a Müpa nagy sikerű VR-játéka

A Müpa különleges, 6-12 éves gyerekeknek szóló VR-játékát minden vasárnap, a Cifra Palota családi programon lehet kipróbálni.

Izgalmas, interaktív és telis-tele van zenével: elkészült a Müpa nagy sikerű VR – azaz virtuális valóság – játékának legújabb verziója, amely izgalmas formában, VR-szemüveg segítségével ismerteti meg a 6-12 éves gyerekeket a világ különböző tájairól származó egzotikus hangszerekkel.

 

Az oktatóprogramból és játékból álló új fejlesztésben a játékosok 4 kontinens 6-6 hangszerét fedezhetik fel, és a tekintetükkel irányítva választhatják ki, hogy melyik területre, illetve melyik tárgy történetére kíváncsiak. A frappáns és könnyed oktatórészben elhangzanak a legfontosabb és legérdekesebb információk, emellett avatott zenészek szólaltatják meg a hangszereket.

 

Többek közt a szitár, az erhu, a buzuki, a darbuka és a konga is felbukkan: a gyerekek megtudhatják, milyen az, amikor egy dob beszél, és miért töltött be fontos szerepet a történelemben a skót duda. A játék során egy-egy hangszer hangját hallják, és annak a képén kell virtuálisan „átrepülniük”, amelyiket a helyes válasznak gondolják.

 

Forrás: Müpa sajtóközlemény

2018. október 10.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!