Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Vuk ösvény a Budai-hegyekben

 

Vuk ösvény a Budai-hegyekben

Új generációs kalandösvény nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak

Vuk ösvénye nem egy hagyományos tanösvény turistajelzéssel és információs táblákkal. Ez egy új generációs, 12 állomásos irodalmi és természeti értékeket egyaránt felölelő, 2,5 kilométeres kalandösvény, mely interaktív élményeket biztosít a virtuális és a valós térben egyaránt.



Az ösvény felfedezéséhez a kirándulóknak telepítenie kell a Digitális Vándort ingyenes alkalmazást, ami letöltés után offline módban is elérhető, de használatához GPS-kapcsolat szükséges.


A Vuk ösvénye első állomását a II. kerületben lévő Macis Erdei Játszótér mellett találhatjuk. A Digitális Vándor GPS-koordinátákat követve folyamatosan vezet végig a 12 állomáson, melyek sikeres teljesítéséhez játékos feladványokat, fejtörőket kell megoldani.


Az állomásokon elhelyezett meglepetéselemekkel a túrázók egyszerre érezhetik a természet különlegességeit testközelből: megtapinthatják a róka szőrét, a sikló levedlett bőrét, egy folyami rák páncélját, sőt, selyemhernyógubót is, emellett számos különlegességet tudhatnak meg az applikáció extra tartalmainak köszönhetően, például AR (kiterjesztett valóság) megoldással egészen közelről láthatnak röpülés közben egy fülesbaglyot, és megismerkedhetnek a rókák különféle hangjelzéseivel.


Ahogy az erdőt járva mindig, Vuk ösvényén is érdemes nyitott szemmel járni, hiszen az ösvény melletti bokrokban személyesen tűnik fel a névadó róka és Kalán, a nyúl. A két élethű állatszobor a különlegesen szép faragott játszótereiről ismert kapolcsi Ilona-malom Műhelyben készült.


A 12 állomáson Fekete István több regényrészletét is olvashatják a túrázók, a legkedveltebb erdei és mezei állatok mellett feltűnik az állatok királya is, aki az Oroszlán-sziklánál várja a kirándulókat.




A tanösvény Móra Kiadó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és a Pilisi Parkerdő együttműködésének eredményeként valósult meg.


2020. szeptember 7.


vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!