Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Vulkánmászás, barlangtúra, gólyamúzeum

 

Vulkánmászás, barlangtúra, gólyamúzeum

És egyéb izgalmas februári programok nemzeti parkjainkban.

Ha egy-egy februári hétvégére természetközeli programot terveztek, akkor jó helyen jártok. 5 olyan nemzeti parkos programot gyűjtöttünk össze, amiért még februárban és érdemes felvenni a túrabakancsot.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Három vulkános geotúra

Február 10-én a Tapolcai-menecében várják a geotúrák rajongóit. A több kirándulásból álló Geofarsang túrasorozat keretében ezen a napon számos geocsodát tekinthettek meg. Az út többek között elvezet majd a Csobánc tetejére, a Hajagos bazaltbányájához és a Pannon-tó antik kőasztalaihoz. De azok sem fognak csalódni, akik átkovásodott növénymaradványokat szeretnének keresgélni, mint kagylót a tengerparton. A túrára előzetes jelentkezés szükséges.


Családi délelőtt a kölkedi Fehér Gólya Múzeumban

Ehhez a programhoz még túracipő sem kell, bár a környéken akár kirándulhatunk is egyet a látogatás után. Február 16-án délelőtt a múzeumban szinte mindent megtudhattok az év madaráról. Sőt, az i kiderül, hogy a gólyatöcs és a fehér gólya rokonok-e. Az ismertető után kézműves foglalkozással várnak mindenkit. A program 10 órakor kezdődik, ára 500 Ft.

                                                                                                                  

Tavasz- és pacsirtaváró túra a Kígyósi-pusztán

Február közepén általában már mindenki vágyik a tavaszra, így pont jól jöhet egy kellemes tavaszváró túra a Körös-Maros Nemzeti Parkban. A kiránduláson résztvevők megélhetik az évszakváltás mozzanatait, megismerkedhetnek a védett területen az adott időszakban a pusztán tanyázó állatokkal, elsősorban a vonuló madarakkal. A túra a tanösvényen indul, majd pusztai kitérővel térhettek vissza a kiinduló pontra. Előzetes bejelentkezés szükséges.

                                                                                                                 

Szertúra Őriszentpéteren

Az őrségi dombvidéken jellegzetes településszerkezet alakult ki: a néhány házból álló dombtetői településrészek a szerek, amelyek laza együttese alkotta az egyes falvakat. Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 23-án érdekes sétán vehettek részt az Őrség fővárosában, Őriszentpéteren. A túra során Őriszentpéter fő nevezetességeit érintve barangolhatjátok be szerről-szerre a települést.

                                                                                                                  

Speciális hosszú túra a Szent-István barlangban

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Az általában bemutatott szakasz hossza 170 m, a látogatás során oda-vissza 340 m a bejárt útvonal hosszúsága. A február 23-án szervezett program során viszont a hagyományos barlangi bemutatón túl az olyan barlangrészeket is bejárhatjátok, ahová csak kis létszámú csoportok  belépése lehetséges.


A kép illusztráció.


2019. február 2.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!