Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Húsvéti családi programajánlatok

Amennyiben a tavaszi szünetben útnak indulnátok, remek húsvéti programokat gyűjtöttünk össze egy csokorba az ország több pontjáról. A program nevére kattintva még több részletet olvashattok. Válogassatok kedvetekre!

Matyó Húsvét - Mezőkövesd

Húsvétvasárnap és húsvéthéftfő az ünneplés és a változatos programok jegyében telik Mezőkövesden. Vasárnap délelőtt a kicsik bábelőadást élvezhetnek, amit főzőshow és néptánc délután követ. Hétfőn vödrös locsolkodással, Alma koncerttel valamint állatudvarral és várják az érdeklődőket.

Kézműves foglalkozások, népi játékok, népművészeti termékek vására, mesterségbemutatók, kékfestő tanoda, pipícs sütés és népviseletbe öltözés is része lesz a mezőkövesdi húsvéti sokadalomnak. A belépés és parkolás mindkét nap ingyenes.

 


Húsvéti Fesztivál Hollókőn

A nagy hagyományokkal rendelkező hollókői Húsvéti Fesztivál idén is számos érdekességet tartogat. Mind az Ófaluban, mind a Várban tart majd a vigasság, amely már nagypénteken kezdetét veszi, ami egyben a fesztivál ingyenes napja is. Vasárnap és hétfőn a Pajtaárok Színpadon egymást váltják a zenekarok és táncegyüttesek. A gyerekek kipróbálhatják a kereplőzést, nézhetnek mesejátékot, bepillanthatnak egy középkori lovagi táborba, és persze a locsolkodás sem marad el.

Eközben Palócföld jellegzetes ízeit kóstolhatja, ki megéhezik, majd letáncolhatja a mulatságokon, amelyeken zenél a a Kerekes Band, a Dűvő és a Góbé zenekar is.
  


Húsvéti tavaszvárás - Kápolnapuszta Bivalyrezervátum

A Balaton melletti kápolnapusztai Bivalyrezervátum is húsvéti programokkal várja április 20. és 22. között az érdeklődőket. Lesz kézműves játszóház, tojásvadászat és lovaskocsizás. A park érdekessége, hogy itt található Magyarország legnagyobb bivalycsordája, melyet a különböző kilátóhelyekről figyelhet meg a látogató. A rezervátum belépőjeggyel látogatható, a programok térítésmentesek. A program naponta 10:00 és 14:00 óra között zajlik.

A közeli Salföldi Majorba is érdemes ellátogatni, ha a környéken jártok. Itt egy működő gazdaság életétés őshonos magyar állatfajtákat ismerhettek meg. 

  


Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben

2019. április 19. és 21. között a tojásfestés hagyományos technikáival, játékos húsvéti tojáskereséssel, húsvéti sonka és házi torma kóstolóval, valamint szagosvíz-készítéssel várja a látogatókat a Szennai Skanzenben.

Húsvéthétfőn megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással kapcsolatos szokásai. Gyerekeket, felnőtteket egyaránt várnak programjaikra: népi játszóházba, bábszínházba és koncertre.

 


Kellemes húsvéti ünnepeket és vidám családi időtöltést kívánunk nektek 2019-ben is!

Szélforgó 

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!