Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Húsvéti családi programajánlatok

Amennyiben a tavaszi szünetben útnak indulnátok, remek húsvéti programokat gyűjöttünk össze egy csokorba az ország több pontjáról. A program nevére kattintva még több részletet olvashattok. Válogassatok kedvetekre!

Matyó Húsvét - Mezőkövesd

Húsvét mindkét napja az ünneplés és a változatos programok jegyében telik Mezőkövesden. Vasárnap délelőtt a kicsik bábelőadást és gyermekkoncertet élvezhetnek. Hétfőn locsolkodással - méghozzá traktorról és vödörből - valamint állatudvarral és kovácstalálkozóval várják az érdeklődőket.

Délutánonként néptáncegyüttesek és hagyományőrző csoportok készülnek műsorral.

Kézműves foglalkozások, népi játékok, népművészeti termékek vására, mesterségbemutatók, családi felfedező játék, pipícs sütés és népviseletbe öltözés is része lesz a mezőkövesdi húsvéti sokadalomnak.

 


Húsvéti Fesztivál Hollókőn

A nagy hagyományokkal rendelkező hollókői Húsvéti Fesztivál idén is számos érdekességet tartogat. Mind az Ófaluban, mind a Várban tart majd a vigasság, amely már szombat délben kezdetét veszi. A Pajta Színpadon egymást váltják a zenekarok és táncegyüttesek. A gyerekek kipróbálhatják a kereplőzést, nézhetnek mesejátékotm bepillanthatnak egy középkori lovagi táborba, és persze a locsolkodás sem marad el.

Eközben Palócföld jellegzetes ízeit kóstolhatja, ki megéhezik, majd letáncolhatja a mulatságokon, amelyeken zenél a Cimbaliband, a Kerekes Band, a Kaláka és Csík János is.
  


Húsvéti tavaszvárás - Kápolnapuszta Bivalyrezervátum

A Balaton melletti kápolnapusztai Bivalyrezervátum is húsvéti programokkal várja szombattól hétfőig az érdeklődőket. Lesz kézműves játszóház, tojásvadászat és lovaskocsizás. A park érdekessége, hogy itt található Magyarország legnagyobb bivalycsordája, melyet a különböző kilátóhelyekről figyelhet meg a látogató. A rezervátum belépőjeggyel látogatható, a programok térítésmentesek.

A közeli Salföldi Majorba is érdemes ellátogatni, ha a környéken jártok. Itt egy működő gazdaság életétés őshonos magyar állatfajtákat ismerhettek meg. Húsvét a Hortobágyon

Aki a húsvéti ünnepen a Hortobágyra látogatna, többféle esemény közül is választhat.

Már szombaton kezdődnek a programok. A Pusztai Állatparkban ezen a napon tojásfestés, tojáskeresés, nyuszisimogató, nyusziteke, húsvéti korbács készítés várja a vendégeket.egészen hétfőig zajlanak a programok a Hortobágyi Madárparkban és a Hortobágyi Vadasparkban. Lesz többek között tojáskeresés, kézműveskedés, madár és madártoll felismerő játék, valalmint látványetetések és kvízjáték.

A Hortobágy-halastavi Kisvasúton is megindul a forgalom, március 30. és április 2. között napi 3 vonattal utazhattok a pusztán.
  


Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben

2018. március 30. és április 2. között hagyományokat megelevenítő locsolkodás, népi játékok, szagosvíz-készítés, tojásfestés, zenés előadás és táncmulatság várja a látogatókat a Szennai Skanzenben.

Húsvétvasárnap a tojásfestés hagyományos technikáival, húsvéti játszóházzal és szagosvíz készítéssel várják a látogatókat. Húsvéthétfőn pedig megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással és tojással kapcsolatos szokásai. Gyerekeket, felnőtteket egyaránt várnak programjaikra: népi játszóházba, bábszínházba, táncházba, és koncertre.

 


Kellemes húsvéti ünnepeket és vidám családi időtöltést kívánunk nektek 2018-ban is!

Szélforgó 

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!