Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Húsvéti családi programajánlatok

Húsvéti programok a népi hagyományok jegyében

Amennyiben a tavaszi szünetben útnak indulnátok, remek húsvéti programokat gyűjöttünk össze egy csokorba az ország több pontjáról. A program nevére kattintva még több részletet olvashattok. Válogassatok kedvetekre!

Matyó Húsvét - Mezőkövesd

Húsvét mindkét napja az ünneplés és a változatos programok jegyében telik Mezőkövesden. Vasárnap délelőtt a kicsik bábelőadást és gyermekkoncertet élvezhetnek, hétfőn pedig locsolkodás - méghozzá traktorról illetve vödörből- és húsvéti ételek, valamint húsvéti állatudvar  várják az érdeklődőket.

Délutánonként néptáncegyüttesek és hagyományőrző csoportok készülnek műsorral.

Kézműves foglalkozások, népi játékok, népművészeti termékek vására, mesterségbemutatók, családi felfedező játék, pipícs sütés és tojáskeresés is várja a Mezőkövesdre látogatókat a város különböző pontjain.


Húsvéti Fesztivál Hollókőn

A nagy hagyományokkal rendelkező hollókői Húsvéti Fesztivál idén is számos érdekességet tartogat. Mind az Ófaluban, mind a Várban tart majd a vígasság, amely már szombat délután kezdetét veszi. A gyerekek kipróbálhatják a kereplőzést, bepillanthatnak egy középkori lovagi táborba, és persze a locsolkodás sem marad el.

Eközben Palócföld jellegzetes ízeit kóstolhatja, ki megéhezik, majd letáncolhatja a mulatságokon, amelyeken zenél Lajkó Félix és a Kerekes Band is.
 
 


Húsvét a Tisza-tónál

A Tisza-tó erdejében csokitojás lapul az avarban, melyhez térkép vezet el. Vasárnap és hétfőn is 10 órakor indul a "kincskeresés", amely kicsiknek és nagyoknak is tartogat izgalmakat, friss levegőt és édességet.

A Húsvéti nyuszi túrán való részvétel előzetes bejelentkezés után lehetséges. A kikötőben egész nap kézműves foglalkozások várják az alkotni vágyókat.

A Tisza-tavi Vízi Sétányon kézműves foglalkozással várják a látogatókat, sőt ebben az időszakban a tó nyílt, növényzettel még nem borított vizén a búbos vöcskök látványos udvarlását is megfigyelhetik a látigatók

 


Húsvéti tavaszvárás - Kápolnapuszta Bivalyrezervátum


A Balaton melletti kápolnapusztai Bivalyrezervátum is húsvéti programokkal várja szombattól hétfőig az érdeklődőket. Lesz kézműves játszóház, tojásvadászat és lovaskocsizás, miközben a Kis-Balaton élővilágát bemutató állandó kiállítás is látogatható. A park érdekessége, hogy itt található Magyarország legnagyobb bivalycsordája, melyet a különböző kilátóhelyekről figyelhet meg a látogató.

A közeli Salföldi Majorban húsvétvasárnap és húsvéthétfőn zajlanak az események. A 2 nap során felelevenítésre kerülnek a húsvéti hagyományok, lesz kisállat-simogató, családi vetélkedő és természetismereti feladatok is.


Tojásfutás - Szigetbecse

A Kis-Duna mentén húsvétvasárnap a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a tojásfutást.

Miután a szigetbecsei legények a házakat járva elegendő tojást gyűjtöttek, két lépésnyire kirakják azokat a falu egyik utcáján, majd kiválasztják a tojásfutókat.

A kiválasztott és népviseletbe öltöztetett két férfi feladata, hogy futás közben minél több tojást felszedjen, és a vendégek közé dobjon. Izgalmas programnak tűnik! :)

 


Húsvét a Hortobágyon

Aki a húsvéti ünnepen a Hortobágyra látogatna, többféle esemény közül is választhat.

Már szombaton kezdődnek a programok a Pusztai Állatparkban, majd vasárnap és hétfőn a Hortobágyi Nemzeti Park néprajzi kiállításaiban és a Hortobágyi Kézművesudvarban is az ünnep áll a középpontban.

A Hortobágy-halastavi Kisvasúton nyuszisimogatóval, húsvét vasárnapján tojáskereséssel várják a vendégeket.
 

 


Pityerszeri Húsvétváró - Szalafő - Őrségi Népi Műemlékegyüttes

Közös húsvéti készülődésre invitál az Őrségi Népi Műemlékegyüttes szombaton. Kézműves termékek kirakodó vására, húsvéti, túra a vadlovakhoz, tojáskereső is várja a családokat.

A gasztronómia szerelmesei is megtalálják a számításukat, ugyanis elkészül a húsvéti kemencés kalács, és sor kerül a hagyományos tökmagolajütésre is.

A nap folyamán szakvezetéssel ismerhető meg az Őrségi Népi Műemlékegyüttes.
 
 


Húsvét a Szennai Skanzenben

Húsvét Vasárnapján a tojásfestés hagyományos technikáival, húsvéti játszóházzal és szagosvíz készítéssel várják a látogatókat. Húsvét hétfőjén pedig megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással és tojással kapcsolatos szokásai, gyerekeket, felnőtteket egyaránt várják a népi játszóházba, a bábszínházba, a táncházba, és a koncertre.

 


 


Kellemes húsvéti ünnepeket és vidám családi időtöltést kívánunk nektek!

Szélforgó 

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!