Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

10 vidám otthoni játék farsangra

2021.02.03.

10 vidám otthoni játék farsangra

Otthon is karneváli hangulatban!

A farsang a nagyböjt előtti vidám időszak, mi se szomorkodjunk hát, hanem egy borús hétvégi délelőttön vagy délutánon szervezzünk otthon farsangi mulatságot! Bedagaszthatjuk együtt a fánkot, készíthetünk jelmezt és dekorációt, és hogy a mókázás se maradjon ki, összegyűjtöttünk jó néhány játékot, amelyek a legszomorúbb februári napot is felvidítják.1. A sort természetesen nem más nyitja, mint a fánkevő verseny. DE. Mi csavartunk együtt rajta, és nálunk az nyer, aki a leglassabban eszi meg a fánkot. Természetesen folyamatosan enni kell, nem tarthatunk közben szünetet. 


2. A seprűtáncot sem kell bemutatni. Ezt úgy játszhatjuk otthon, hogy elkezdi egy pár, egy harmadik családtag nekik háttal állva (hogy ne kiálthasson senki csalást) kezeli a zenét. Amikor a zene megáll, akinél a seprű van, kiesik a játékból, a nyertes pedig kihív egy másik családtagot. Ki tud 5 perc alatt legtöbbször nyerni?


3. A hideg-meleg játék gyerekkorunk egyik kedvence volt. Elrejtünk egy tárgyat a szobában, amit az egyik családtagnak meg kell keresnie. Ha messze jár tőle: hideg, ha közeledik: langyos, ha nagyon közel van: meleg, ha pedig már a közvetlen közelében: forró. Ezt akár mérhetitek időre is, és az kap egy plusz fánkot, aki a leggyorsabban megtalálta a tárgyat.


4. Ha például aznap van a nagymosás, feltétlenül vessétek be a zoknipárosító játékot! Csak szórjátok le a zoknikat a szoba közepére és kezdődhet a mókás munka. Természetesen az nyer, akinek a legtöbb zoknit sikerül összepárosítania, amíg a kupac el nem fogy.


5. A krumpliterelő játékhoz húzunk egy rajt és célvonalat a lakásban (például újságpapírral). Kell még egy fakanál, amivel a rajttól a célig terelgetjük krumplinkat. A leggyorsabb versenyző lesz a nyertes.


6. Húzz egy cetlit! A játékhoz egy kis előkészítés szükséges. Találjunk ki különböző feladatokat, lehetőleg olyanokat, amiket minden családtag meg tud csinálni. Ez lehet valami egészen egyszerű: pl. mondj egy zöld állatot! vagy valami kicsit nehezebb pl. ugráld körbe fél lábon a szobát. A feladatokat írjuk fel cetlikre, amiket dobjunk egy kalapba vagy zsákba. A családtagok egymás után húznak és teljesíteniük kell a feladatot. Ha többen vagyunk, akkor valaki kezelheti a zenét, amíg a kalap körbejár és az húz feladatot, akinél elhallgat a zene.


7. Ha van otthon maradék lufi, lufifújó versenyt is rendezhetünk. Ki ér előbb a célba? A lufit csak fújni szabad, szigorúan tilos bármelyik testrészünkkel hozzáérni.


8. Pingponglabda hordó versenyt is rendezhetünk. Az evőkanálra helyezett labdával kell célba érni, természetesen úgy, hogy véletlenül se essen le. Ha nincs otthon pingponglabda, akkor akár vízzel is megtölthetjük a kanalakat. Marad egy csepp a végére?


9. Ne csak együnk, igyunk is! Méghozzá úgy, hogy két családtagnak bekötözzük a szemét és egy-egy (műanyag)pohárban vizet adunk a kezükbe, amit a másikkal meg kell itatni. Érdemes fürdőruhában nekiindulni ennek a játéknak, de megéri, mert sok nevetéssel jár.


10. Táncverseny, ami igazából közös tánc egy népszerű koreográfiára. Választhatjuk a klasszikus Kacsatáncot, a pár éve nagy kedvenc Gangnam Style-t vagy a manapság menő Jerusalemát.


2021. február 3.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!