Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

20 otthoni játékötlet a tavaszi szünetre

2021.03.30.

20 otthoni játékötlet a tavaszi szünetre

Szuper tippek ovisoknak és kisiskolásoknak

Bár idén nem lesz túl hosszú a tavaszi szünet, de előtte és utána is otthonról tanulunk, így arra gondoltunk, jól fog jönni néhány extra tipp akár a szünet utáni időszakra. Ajánlónkat úgy készítettük el, hogy különválogattuk az ovisoknak és az iskolásoknak szóló tevékenységeket, így ti is könnyen megtaláljátok, amit kerestek. Jó böngészést, önfeledt játékot kívánunk mindenkinek!


Játékok ovisoknak

Képes bingó

Minden játékos kap egy bingólapot, amin meg kell jelölnie a játékvezető által megnevezett dolgokat. Az nyer, akinek először lesz 3 egymás mellett lévő megjelölt képe. A képek lehetnek átlósan is egymás mellett. A bingókártya készítés akár közös családi tevékenység is lehet a játék megkezdése előtt. Saját rajzokkal vagy akár matricákkal is készíthettek bingólapokat. Erről a linkről pedig egy klassz húsvéti verziót tölthettek le és nyomtathattok ki otthon.



Memóriajáték SK

A bingókártyákhoz hasonlóan memóriajátékot is készíthettek saját kezűleg otthon a gyerekek érdeklődési körének megfelelő témában, de lehet tavaszi vagy akár húsvéti változatot is alkotni. Festhettek, rajzolhattok, matricázhattok vagy akár magazinokból kivágott képeket is használhattok (jól jöhetnek ehhez a sok példányban a postaládába bedobott reklámújságok).


Társasozás

Készítsetek saját családi társasjátékot, amihez mindenki hozzájárul egy-egy saját ötlettel vagy játszatok egy-egy partit a családtagok kedvenc társasával.


Kincsvadászat

Szervezzetek családi kincsvadászatot, amit akár a húsvéti tojáskereséssel is összeköthettek.


Ki vagyok?

Egy post-itre írjatok egy nevet vagy rajzoljatok valamit és ragasszátok az egyik családtag hátára, akinek ki kell találnia, hogy ki is ő. Csak olyan kérdéseket tehet fel, amire igennel vagy nemmel tudnak a többiek válaszolni.


Kitalálós játék gyurmával

Osszátok a családot két fős csapatokra. Minden csapat készít gyurmából egy állatot, a másik csapatbak ki kell találnia, hogy milyen állatról van szó.


Mi van a zsákomban?

Minden gyerek összegyűjt 5 tárgyat a lakásból és egy papírzacskóba teszi. Minden tárgyról mond valami jellemző dolgot, anélkül, hogy megnevezné. A család többi tagjának ki kell találnia, hogy melyik öt tárgyat rejtette el a zsákjában.


Gruffalo kuckó készítés

Ha van Gruffalo rajongó a családban, készítsetek neki közösen egy Gruffalo kuckót (néhány ötletet találtok ezen a linken.), ahova be tud  húzódni elmajszolni a tojáskeresés során talált húsvéti csokitojásokat.


Családi sportverseny

Készítsetek akadályverseny állomásokat a lakásban, ahol egy-egy rajz mutatja, hogy az adott helyen épp melyik feladatot kell elvégezni. Néhány ötlet a családi testmozgáshoz: 10 terpeszugrás, 10 guggolás, 5 békaugrás, 30 mp helybenfutás. A feladatok száma és nehézségi foka a családtagok fittségi szintjéhez igazítható.


Családi relax

A sok izgalmas tevékenység után, lazuljatok el egy kis családi jógával. Gyerekeknek való játékos jógapózokat találtok például ebben a videóban, vagy itt is.



Játékok kisiskolásoknak

Bingó számokkal

Minden játékos kap egy bingólapot, amin meg kell jelölnie a játékvezető által megnevezett számokat. Az nyer, akinek először lesz 5 egymás mellett lévő megjelölt száma. A számok lehetnek átlósan is egymás mellett. A bingókártya készítés akár közös családi tevékenység is lehet a játék megkezdése előtt. Erről a linkről pedig kész bingókártyákat tölthettek le és nyomtathattok ki otthon.


Papírrepülő kihívás

Ki tudja a legmesszebb szálló papírrepülőt készíteni a családban? 5 nyerő tipp ebben a videóban.



Családi sudoku verseny

Ki fejti meg leghamarabb a sudokut? Ezen a linken számos különböző nehézségű változat közül válogathattok, így akár kezdő, akár haladó játékosok számára találtok otthon kinyomtatható rejtvényeket.


Színezzetek bolygókat!

A NASA honlapján jobbnál jobb gyerekeknek szóló anyagot találnak az angolul tudók, de az angolul nem tudók is találnak egy-két klassz dolgot. Például letölthettek színezőket az összes nagyobb bolygóról és a kapcsolódó videókból ahhoz is kaptok ötleteket, hogy milyen színnel is érdemes őket kiszínezni. Extra tipp: a YouTube videó jobb alsó sarkában lévő CC gomba kattintva beállíthatjátok az automatikus magyar felirat generálását a videóhoz.


Keressük a kedvenceinket!

Készítsünk egy kipipálható listát annyi példányban, ahányan vagytok a családban. Néhány ötlet, hogy mi kerüljön rá: valami illatos, valami a kedvenc színemmel, amit szeretek hordani, ami vicces, ami finom, ami szép, amit szívesen megosztanék bárkivel, amit senkivel sem osztanék meg. Ki találja meg leggyorsabban a listáján lévő dolgokat? 


Varázsoljatok!

Tanuljatok trükköket! Ebben a videóban 5 kezdőknek való bűvésztrükköt találtok, így a családi minden tagja megtalálhatja a neki leginkább testhez álló mutatványt.


Családi sportverseny - emelt szinten

Készítsetek 10 állomást, mindegyiknél részletesen írjátok le a feladatot egy papírra. Egyszerű mozgások helyett tervezzetek kombinált mozgássorokat az egyes állomásokhoz, például csinálj 5 terpeszugrást, majd fuss helyben 20 másodpercig vagy csinálj 3 fekvőtámaszt és 5 békaugrást.


Családi naplóírás

A szünet első napjától az utolsóig minden családtag szenteljen 5-10 percet naplóírásnak, amelyben az adott nap számára legérdekesebb, legfontosabb  vagy legemlékezetesebb eseményeit rögzíti. A szünet utolsó napján olvassátok fel a naplóbejegyzéseket és beszéljétek meg, hogy milyen hasonlóságokat, különségeket találtatok a családtagok bejegyzéseiben.


Zentangle

Feledkezzetek bele a meditatív színezésbe a zentangle ábrák segítségével. Ingyenesen letölthető mintákat találtok például ezen a linken, vagy itt és itt.


Családi "számháború"

A szabályok itt kicsit különbözőek, mint gyerekkorunk erdei számháborúinál, de itt is számokat kell ragasztani a homlokunkra. Post-itre írjunk fel 10 számot, ez kisebb gyerekeknél lehet egyjegyű, nagyobbaknál használhatunk kétjegyű számokat is. A két játékos egymással szemben áll, mindegyiknek egy számot ragasztunk a homlokára, így mindenki csak a másik játékos számát játssza. Egy harmadik személy, a játékvezető, megnevez egy műveletet, amiből a játékosnak ki kell találni, milyen szám van a homlokán. Például: ha az egyik játékos homlokán a 3-as, a másikén a 2-es szám van, akkor a játékvezető mondhatja, hogy a két számösszege 5, vagy a két szám szorzata 6.


2021. március 30.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!