Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Mivel töltsük otthon az időt? - 5 tipp esős napokra

2021.03.16.

Mivel töltsük otthon az időt? - 5 tipp esős napokra

Ötletek kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

A képernyőhasználat egyre több időt vesz el mindannyiunk életéből, és talán egyet értetek velünk abban, hogy ennek a gyerekek a legnagyobb vesztesei. Ha épp rossz az idő még nehezebb izgalmas elfoglaltságot találni, amivel kicsalogathatjuk őket a virtuális világból. Most ezt szeretnénk valamiképpen megkönnyíteni nektek kis gyűjteményünkkel, amelyben 10 otthoni elfoglaltságot osztunk meg veletek, amelyek jól jöhetnek egy-egy esős délutánon.

 

1. Gyurmázás házi készítésű gyurmával

Fotó: Kelly Sikkema - unsplash.com

A hozzávalók: 1 pohár liszt, 1 pohár víz, fél pohár finom só, fél pohár kukoricakeményítő, 2 evőkanál olaj. (Természetesen akkora poharat használunk, amennyi gyurmát szeretnénk készíteni). Gyúrjuk össze a hozzávalókat és tegyük fel a masszát főni. Lassú tűzön addig kevergessük fakanállal, amíg a kanál meg nem áll benne. A kész masszát kihűtjük és kedvünk szerinti figurákat formázhatunk belőle. És ami a legjobb: ha a kistesó a szájába veszi, nem lesz tőle semmi baja!


2. Bunkerkészítés

Fotó: Michelie Henderson - unsplash.com

A gyerekek imádják a bunkereket. Ide behozhatják a kedvenc tárgyaikat, könyveiket, elmesélhetik egymásnak a titkaikat és elrejtőzhetnek egy kicsit a felnőttek és a világ elől. Bunkerépítéshez jó szolgálatot tesznek a székek, fotelek, régi takarók és lepedők. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeknek már az építés is jó mulatság, és akár minden egyes alkalommal más és más szerkezeteket találhatnak ki.

3. Kincskeresés

Fotó: Caleb Woods - unsplash.com

Rejtsünk el egy kedvenc nyakláncot, egy tábla csokit, egy kisautót és máris indulhat a játék. A keresés előtt tisztázzuk a szabályokat, beszéljük meg, hogy csak a lakás bizonyos helyiségeiben vagy akár az egész házban érdemes-e kutakodni. Készítsünk egy "szimatlistát", amelyre olyan információkat írunk, melyek segítségével a gyerekek eljuthatnak a kincshez.

4. DIY hangszerkészítés 

Fotó: blog-parents.fr - Maman Nougatine

Szinte bármiből lehetséges házi készítésű hangszert eszkábálni. Tartsunk meg néhány WC papír gurigát, joghurtos poharat vagy műanyag üveget, keressünk üreges botokat az erdőben és kezdődhet a móka! Töltsük meg a fenti "hangszertesteket" rizzsel, apró gyöngyökkel vagy búzadarával és máris kész az esőbot. Természtesen az elkészült hangszereket díszíthetjük, színezhetjük, ékesíthetjük ízlésünk és kedvünk szerint. Figyeljük meg, hogy a különböző töltetű esőbotokból hányféle hangot tudunk kicsalogatni!

5. Ültetés SK virágtartóba

Fotó: Ma bulle déco - Barbara Pagnier

Nem kell más hozzá, mint néhány üres konzervdoboz, maszkolószalag (beszerezhető bármelyik barkácsáruházban), festék, ecset, zsinór. A megtisztított konzervdobozoknak ragasszuk le azokat a felületeit, amelyeket nem szeretnénk befesteni (akár mintákat is vághatunk a szalagba). A szabadon maradt felületeket fessük be a kívánt színre. Száradás után vegyük le a maszkolószalagot. A zsinórokból kössünk kis kosárkát, amibe belehelyezhetjük a konzervdobozt. Töltsük meg földdel, ültessünk bele tetszésünk szerinti magot és akasszuk egy olyan helyre, ahol könnyen tudjuk naponta locsolni.


2021. március 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!