Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Staycation 2021

2021.07.19.

Staycation 2021

Ki mondta, hogy otthon nem lehet vakációzni?

2021-ben sem maradhat ki a nyárból a Szélforgó "staycation" ajánlója. A staycation az angolszász világban használt szóösszetétel, ami a “stay” (maradni, ebben az esetben otthon maradni) és a „vacation” (szünidő) szavak összetételéből született. A lényege, hogy a család nem utazik messzire, hanem otthon és pár kilométeres körzetben töltik a vakációt (ami ebben az esetben Budapest). 


Ha tehát valamilyen okból ti sem tudtok, vagy esetleg nem is akartok elutazni, ötleteink segítségével otthon is szórakoztató programokat szervezhettek az egész hétre, vagy akár csak pár napra. A napok természetesen felcserélhetőek, de valószínűleg zuhogó esőben úgysem mennétek strandra. 

A napi tevékenységeket négy nagy csoportra osztottuk: fő attrakció, jó tett helyébe jót várj, családi bolondozás és főzés.


Lássuk a Szélforgó 2021. évi 5 napos otthoni vakáció-akciótervét!

Hétfő

Fő attrakció nagyobb gyerekekkel: bobozás. Bár valószínűleg a visegrádi létesítményt többen ismerik, Budapesten is találtok egy klassz bobpályát, méghozzá a 7-es út budapesti szakasza mentén, a 11. kerületben. 

Kisebb gyerekekkel: kirándulás. Próbáljátok ki a tökéletes budapesti túrahelyszínt, ahol kisgyerekekkel is szuper dolog kirándulni.

Jó tett helyébe jót várj: A nap folyamán keletkezett szemetet (pl. papírzacskók, joghurtos poharak stb.) válogassátok szét és kitisztítva tegyétek az otthon vagy az utcán található szelektív gyűjtőedényekbe.  

Családi bolondozás: A túra közben, vagy amíg a bobpályára tartotok játsszatok fekete-fehér-igen-nemet és a végén ünnepeljétek meg a családi bajnokot egy közös fagyizással!

Főzés: Piknikkosár összeállítása. A család minden tagja tehet valami finomat és valami egészségeset a kosárba az éléskamrából. Ezen felül készítsetek együtt szendvicseket, ki-ki a maga kedvenc hozzávalóiból.


Kedd

Fő attrakció: múzeumlátogatás. A nyár folyamán is számos  lehetőség közül válogathattok. Kisebb gyerekekkel látogassatok el a szinte egész nyáron nyitva tartó Mesemúzeumba, vagy fejtsétek meg A legendás lovagkor kiállítás játékos feladatait. Ha pedig az elmúlt 40 év legjobb videójátékait szeretnétek megismerni, akkor a JátechTér kiállításon a helyetek.

Jó tett helyébe jót várj: Írjatok egy levelet, vagy készítsetek egy szép rajzot a múzeumlátogatásról és küldjétek el a messze lakó, ritkán látott nagyszülőknek, nagynéniknek, nagybácsiknak vagy bármelyik más kedves rokonnak.

Családi bolondozás: Nagy Családi Párnacsata. Ezt a programot nem kell különösebben magyarázni. Érdemes strapabíró darabokat választani.:-)

Főzés: Készítsetek pizzát otthon, amelyre feltétként mindenki megalkothatja az aznapi kiállításon látott kedvencét. Születhetnek kukoricaszemű lovagok, szalámifejű királyfik vagy sonkatévék pirosarany gombokkal.

Szerda

Fő attrakció: vizes sportnap. Ebbe azután tényleg minden belefér. Elmehettek például strandra, itt találjátok például a főváros legolcsóbb strandjait. Vagy kimehettek egy főváros közeli tófürdőbe, ahol akár a wakeboardozást is kipróbálhatjátok. Úszhattok egy közeli ingyenes strandon vagy egyszerűen csak rendezhettek egy családi vízipisztoly bajnokságot a kertben vagy ha nincs kert, akkor bármelyik közeli parkban. Kisebbeknek a vizes játszótér meglátogtása is ér.

Jó tett helyébe jót várj: Hívjatok meg egy másik családot a közösen elkészített vacsorátokra!

Családi bolondozás: Kincskeresés. A kertben, a lakásban vagy egy közeli parkban a család minden tagja elrejthet egy „kincset”, amit a többi családtagnak kell megtalálni.

Főzés: Készítsetek piros vacsorát! S hogy ez mit is takar? Egyszerű: minden fogás legyen piros árnyalatú. Higgyétek el, nyáron ez nem egy nagy ördöngösség. Készíthettek például paradicsom- vagy gyümölcsleveset. Főételnek egy finom lasagnét vagy akár egy finom paprikás csirkét. Desszertnek jöhet a dinnye, a málnafagyi vagy egy finom ribizlis sütemény.


Csütörtök

Fő attrakció: Fedezzétek fel a fővárost egy új perspektívából! A Városi Zöld füzettel megismerhetitek a budapesti kertek és parkok világát. Tehettek sétát a várnegyedben, ahol a budavári mesterek világával ismerkedhettek meg. Havi bérletetekkel akár sétahajózni is mehettek vagy kirándulhattok a főváros kevésbé ismert túraútjain.

Jó tett helyébe jót várj: Vigyétek magatokkal vagy hívjátok át a szomszéd kisgyereket vagy a rég nem látott unokatesót is, aki amúgy csak otthon unatkozna.

Családi bolondozás: Készítsetek önarcképet! Kreatív, ugyanakkor nagyon egyszerű ötleteket találtok például ezen a linken.

Főzés: Készítsetek finom házi kiflit péntek reggelre! Érdemes dupla adagot készíteni, mert holnap szükség lesz rá!

Péntek

Fő attrakció: Szabad a gazda helyszín. Válasszatok ki egy helyet, ahova a gyerekek mindig is nagyon-nagyon szerettek volna elmenni, de eddig soha nem jutottatok el. Használjátok a Szélforgó helyszín adatbázisát!

Jó tett helyébe jót várj: A tegnap készített finom, házi kifliből vigyetek át néhányat az idős szomszéd néninek vagy bácsinak, akire nem sokan nyitják rá az ajtót.

Családi bolondozás: Válassztok egy az 50 legókockákkal játszható családi játék közül!

Főzés: Ma nincs főzés! Rendeljetek valami finomat vagy menjetek el a kedvenc közeli éttermetekbe vacsorázni!

2021. július 21.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!