Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Zseniális otthoni játékötletek bölcsiseknek, ovisoknak és iskolásoknak

2020.12.16.

Zseniális otthoni játékötletek bölcsiseknek, ovisoknak és iskolásoknak

Szuper tippek a szünidőre

Az idén több mint két hetesre nyúló téli szünet normál esetben is extra szervezést jelentene a családok számára, de a jelenleg fennálló korlátozásokkal, a sajnálatos hóhiánnyal és a zárva tartó szórakoztató intézményekkel 2020-ban különösen nehezített a pálya. Ám hogy otthon se teljenek unalmasan a napok, összegyűjtöttük néhány olyan ötletet, amelyet bármikor be lehet vetni, ha a szükség úgy hozza. 



Borsószem királyfiak és királykisasszonyok figyelem! Meg van mentve a nap, ha van otthon egy zacskó fagyasztott borsó és egy doboz fogpiszkáló!


Van kéznél kockás papír, két dobókocka és két színes filc? A gyerek most tanulja a szorzótáblát? Akkor ezt a játékot nektek találták ki! Dobj a kockával, szorozd össze a két számot és keretezz be annyi négyzetet, amekkora számot kaptál! Az nyer, aki nagyobb területet hódít meg a papíron.



Ha kifőtt a tészta, mossátok el a tésztaszűrőt, töröljétek szárazra és néhány szívószál kíséretében adjátok oda a gyereknek. Kezdődhet a móka!



Papír, toll, 5 dobókocka és legalább két játékos szükségeltetitk a "3 vagy több" elnevezésű játékhoz. Akkor szerezhetsz pontot, ha az ötből legalább három kockán ugyanazok a számok szerepelnek. Ha csak két kockán vannak ugyanolyan számok, a maradék hárommal újra dobhatsz. Nem sikerült a három egyforma szám? Ebben a körben nulla pontot kapsz. Sikerült? Tiéd a három pont! Ha sikerül négy egyformát dobni, hat pontot kapsz, ha pedig mind az öt dobókockán ugyanaz a szám szerepel, tizenkét pontot szerzel. Az nyer, aki tíz körben a legtöbb pontot gyűjti. Persze játszhattok húsz kört is, ha úgy tartja a kedvetek.


Néhány színes műanyag tálka, pár pompom (ez könnyen helyettesíthető színes papírgalacsinokkal) és két markoló, s máris kész a terep. A gyerekeknek nincs más dolguk, mint a markolókkal a megfelelős színű tálkába juttatni a golyócskákat.


2020. december 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!