Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Kaán Károly-kilátó

 

Kaán Károly-kilátó

Nyitvatartás:
éjjel-nappal

weboldal >>

Nagy-Hárs-hegy
Telefon: nincs megadva

A kilátóból hasonló körpanoráma tárul a szemlélődő elé, mint a közeli és ismertebb János-hegyi Erzsébet-kilátóból - igaz az körülbelül 70 méterről magasabban van. A kilátó teraszos elrendezésű, a szinteken felfelé haladva egyre szélesebb kilátás nyílik. A kilátó 2016. nyarán felújításra került.

A jelenlegi kilátó helyén korábban fából épült kilátó állt. Az építményt azonban elhanyagolták, és összedőlt. A régi kilátó helyére épült Kaán Károly-kilátó alapzata kőből készült. Kaán Károly (1887-1940), a kilátó névadója erdőmérnök volt. Földművelési államtitkárként számos környezetvédelmi intézkedés fűződik nevéhez fűzödik. Többek között az ő kezdeményezésére iktatták először törvénybe az erdők népjóléti szerepét.

Megközelítési információk:

A kilátó a Gyermekvasút Szépjuhászné állomásától kiindulva a sárga sáv turistajelzést követve közelíthető meg. 

vissza

Heti programajánló a vidám családi pillanatokért

Lassan, de biztosan hátunk mögött hagyjuk a telet, és indulunk a tavasz felé. Mi sem bizonyítja ezt jobban az egyre szaporodó télűző farsangi mulatságok, programok. Február első ajánlójában erről olvashattok.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!