Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Széchenyi-emlékmű és kilátó

 

Széchenyi-emlékmű és kilátó

Nyitva tartás:
éjjel-nappal

weboldal >>

Budapest
XII. kerület Széchenyi-hegy
Telefon:
nincs

A Széchenyi-hegy oldalában, a Gyermekvasút Széchenyi-hegy állomásától néhány perces gyaloglásra található a Széchenyi-emlékmű és -kilátó, a budai hegyek egyik kevéssé ismert látványossága.

A Széchenyi-emlékművet 1860-ban, gróf Széchenyi István halálának évében emelték. A fenyőliget közepén, a hegy oldalába ékelve található emlékmű Gróf Széchenyi Istvánnak állít emléket. A mellszobrot Stróbl Alajos készítette. A kilátót Ybl Miklós tervezte. Eredetileg artézi kútként a pesti Városliget bejáratánál állították fel. 1898-ban, a Millenniumra való készülés idején, a Hősök tere kiépítésekor helyezték át jelenlegi helyére, a Széchenyi-hegyre, a Széchenyi-emlékmű közelébe. Az emlékmű és a kilátó eredetileg erdei pihenőhelyként is szolgált. A város terjeszkedésével a sváb-hegyi villanegyed körülvette a fenyőligetet, amely helyt ad az emlékmű és kilátó együttesének. A hely jelenleg inkább egy csendes, külvárosi, ligetes parknak tekinthető. 

Megközelítési információk:

A Széchenyi-emlékmű és -kilátó a Fogaskerekű Vasút Művész út megállójától műúton, a Gyermekvasút Széchenyi-hegy állomásától erdei sétaúton és műúton közelíthető meg.'

vissza

Heti gyerekprogram-ajánlónkban mindig találtok érdekességeket, tartsatok velünk!

Szerintünk minden gyerekes család leginkább egy programra vágyik ilyenkor januárban: egy kiadós szánkózással egybekötött hóemberépítős hógolyócsatára. Mi nagyon reménykedünk abban, hogy januárban még esik említésre érdemes mennyiségű hó. Addig is válogassatok friss, ropogós heti ajánlónkból.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!