Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Szemlő-hegyi-barlang

 

Szemlő-hegyi-barlang

Nyitvatartás:
h: 10:00 - 16:00
k: zárva
sze - v: 10:00 - 16:00weboldal >>

1025 Budapest
Pusztaszeri út 35.
Telefon: +36-1-325-6001

A jelenleg 2200 méter hosszban feltárt, fokozottan védett barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse. Több, tágas folyosóból áll. Látványos formakincsű, ásványkiválásokkal gazdagon díszített. A túraútvonal mintegy 250 méter, melyet a látogatók kényelmes betonjárdákon és lépcsőkön járhatnak be, s a barlang járatok arculatát és képződményeit érzékeltetőhatásvilágítás mellet ismerhetik meg a falakat gazdagon borító, Európában ritkaságnak számító borsókő-kiválásokat és gipszkristályokat.

A barlang tiszta, pormentes levegője lehetővé teszi asztmás és légúti betegségben szenvedők kezelését a barlangban.

A fogadóépületben ajándékbolt és interaktív kiállítás látható. A parkban játszótér és egy geológiai tanösvény várja a kedves látogatókat.

A hőmérséklet egész évben állandó, 12°C, ezért nyáron érdemes melegebben öltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott.

Korhatár nélkül látogatható (babakocsival, kerekesszékkel is lehetséges a látogatás). A túra időtartama kb. 40 perc. A barlang csak vezetővel látogatható, túrák minden egész órában indulnak.

Belépőjegyek:

- Teljes árú: 2200 Ft

- Kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas): 1700 Ft

- Családi kedvezmény: legalább 2 gyerekkel érkezők esetén a szülők is kedvezményes jeggyel léphetnek be

vissza

Heti programajánló a legjobb együtt töltött pillanatokért

Az őszben kellemes, hogy kint lehetünk sokat a szabadban, nincs melegünk és nem is fázunk, de az őszben az jó, hogy egy szabadban töltött nap után bekuckózhatunk a lakásba egy pohár forró kakaóval vagy teával. És hogy merre érdemes elindulni a kuckózás előtt? Erre ezen a héten is jobbnál-jobb ötleteink vannak.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!