Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karácsonyi vásárok, adventi forgatag Budapesten

A fővárosban számtalan kisebb-nagyobb karácsonyi vásár nyílik évről-évre. Összeállításunkban azok közül a helyek közül válogattunk, ahol a standok mellett izgalmas ingyenes programokkal is várják a kicsiket-nagyokat az adventi időszakban. Az adott karácsonyi vásár nevére kattintva még több információt találtok!

Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Idén elsőként ismét a Vörösmarty téri karácsonyi vásár nyitotta meg kapuit november 9-én. Itt a kézműves vásár egészen december 29-ig tart, a gasztrohelyszínek pedig január 1-ig várják a látogatókat. 2018-ban is számos esemény zajlik a téren felállított színpadon: népzenei koncert, táncház, dzsessz, gyerekkoncert és bábelőadás sem hiányzik majd a programból. A gyerekelőadások szombaton és vasárnap 11 valamint 14 órakor lesznek műsoron. December 6-án 16 órakor Joulupukki, a finn Mikulás is kilátogat a térre. A fűtött kézműves játszóház december 23-ig naponta nyitva tart, 10-13 és 14-18 óra között tudtok itt alkotni.


Téli fesztivál a Városháza parkban

Másodikként, november 23-án a Városháza park karácsonyi vására nyílt meg. Itt is sok mindennel készülnek a családoknak. Kedden és csütörtökön a fővárosi iskolák, hétköznap esténként pedig az amatőrök veszik birtokba a fűtött hüttét. A péntek estéktől pedig egész hétvégén át ingyenes programok, hangulatos koncertek követik egymást. Hétvégén főként gyerekprogramok, gyerekszínházi előadások, közös éneklés, bibliai mese- és kézműves foglalkozások lesznek, többek között érkezik a Bárókerti Bábszínház, a Tekergő Színház és a Muzsikáló Manó Matiné is. A fényligetté változó Városháza parkban kisiskolások munkáit, a környezettudatosság jegyében díszített karácsonyfa-installációit állítják ki a "Környezettudatos karácsony” program keretében. A vásár december 28-án zár.


Adventi ünnep a Bazilikánál

Évről-évre egyre népszerűbb az Adventi ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény, amelyhez a belvárosi Szent István téri  székesegyház impozáns épülete biztosítja a semmihez sem hasonítható hátteret. Ezt a remek lehetőséget kihasználva minden este 16:30 és 22:00 óra között fél óránként 3D hatású animációs filmeket vetítenek az épület falára zenei aláfestés kíséretében. A téren ingyenes korcsolyapálya és hétvégenként 15:00 és 18:00 óra között ingyenes korioktatás is várja a 14 év alatti gyerekeket. A programban szerepel még táncházas flashmob és mesemondós, zenés műsor is. A vásár január 1-ig tart nyitva.


Óbudai karácsonyi vásár

2018-ban is érdemes ellátogatni Óbudára az adventi időszakban. A karácsonyi vásáron népművészek és iparművészek sora kínálja portékáját, s míg a szülők válogatnak a gyerekek a nagyszülőkkel kipróbálhatják a vásár műemlék körhintáját. A gasztronómiai élvezeteket természetesen itt sem hanyagolják el (nem is tehetik abban a városrészben, ahol az ínyencségéről is ismert Krúdy Gyula töltötte élete utolsó éveit). Egészen március 3-ig ingyenes koripálya is várja a gyerekeket. A hétvégi fellépők között lesz a Kolompos, a Makám, Szalai Ági, a  Bab Társulat és a Belvárosi Betyárok is. Az adventi programsorozatot a szokásokhoz híven a Kaláka együttes Szabad-e ide bejönni Betlehemmel? című műsora zárja december 23-án, vasárnap.


Újpesti karácsonyi vásár

November 24. és december 24. között Újpesten is tárt karokkal fogadják a karácsonyi vásárra érkezőket. A vásár mellett itt sem fog hiányozni az ingyenes korcsolypálya, melyet február 17-ig lehet majd használni. A gyerekeknek külön Mesevárost hoznak létre a Szent István téri Egek Kirélynéja-főplébánia kertjében. December 1-től szombat-vasárnap egész nap gyerekbirodalommá alakul a templomkert. Esti diavetítés, bábszínház, betlehemes játék, színesíti hétvégente a programot. 10 és 18 óra között kézműves foglalkozások, vasárnaponként pedig eszközös játéktár is lesz kicsiknek és nagyoknak. Sőt, 2018. december 1-én  és december 15-én délelőtt 9 és 11 óra között még egy tűzoltóautót is meg lehet majd tekinteni a vásári rendezvény keretében.


Hegyvidéki advent

Advent első vasárnapján, december 2-án kezdődik a hegyvidéki karácsonyi vásár a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt kialakított közösségi téren. A vásár december 23-án estig fogadja a látogatókat. Hétköznap délutánonként a kerületi óvodások-iskolások, művészeti intézmények, kórusok  előadásait tekinhetjük meg, hétvégente pedig bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, mesék és betlehemes játékok is műsorra kerülnek. Eljön majd Bartha Tóni Bábszínháza, Gubás Gabi, a Kaláka együttes, Danny Bain,  és  Fabók Mancsi Bábszínházának előadását is megnézhetitek.  Hétvégente kézműves foglalkozás vagy marcipángyurmázás is szerepel a programban.
 


Advent a Várkert Bazárban

2018-ban a Várkert Bazár különböző tereiben zajlanak az adventi események december 2-től minden adventi vasárnapon. A rendezvénysorozat valamennyi korosztály számára kínál érdekes programot. A Neoreneszánsz kertben felállított élő betlehemben reggel 10.00 órától este 18.00 óráig fél óránként tekinthető meg a Jézus születését bemutató misztériumjáték. Az aulában kortárs iparművészek portékájából válogathattok. A napközbeni programok között hétről-hétre bemutatkoznak a gyerekek kedvencei, mint a Kolompos együttes, a Klárisok zenekar, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, valamint a Maszk bábszínház. A programot kézműves foglalkozások és dia workshop is színesíti.


Adventi Liget - Családi Advent a Városligetben

2018. december 1-től egészen karácsonyig a Városliget ünnepi díszbe öltözik és szeretettel, programokkal várja a családokat az ünnepváró időszak minden egyes napján. A klasszikus karácsonyi rendezvényeken megszokott kézműves vásár, gasztronómiai különlegességek mellett a Ligetben ingyenes családi programokkal várják a látogatókat. Ilyen lesz például a Fabatkaporta Népi Játszóház, de kalandozhattok Anti manó vezetésével a mesebeli Karácsony–ösvényen, ellátogathattok a Bambuszka interaktív meseudvarba és december 9-ig Mikulásország manóival is összefuthattok a Ligetben.

Kellemes karácsonyi készülődést, sok együtt töltött időt kívánunk a családnak!

2018. 12. 01.

Szélforgó

 

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!