Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karácsonyi vásárok, adventi forgatag Budapesten

A fővárosban számtalan kisebb-nagyobb karácsonyi vásár nyílik évről-évre. Összeállításunkban azok közül a helyek közül válogattunk, ahol a standok mellett izgalmas programokkal is várják a kicsiket-nagyokat az adventi időszakban. Az adott karácsonyi vásár nevére kattintva még több információt találtok!

Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Idén elsőként ismét a Vörösmarty téri karácsonyi vásár nyitotta meg kapuit november 11-én. Itt a kézműves vásár egészen december 29-ig tart, a gasztrohelyszínek pedig január 1-ig várják a látogatókat. 2016-ban is számos esemény zajlik a téren felállított színpadon: népzenei koncert, táncház, dzsessz, gyerekkoncert és bábelőadás sem hiányzik majd a programból. Néhány előadó ízelítőként: Eszter-lánc zenekar, Bartha Tóni bábszínháza, Maszk bábszínház, Portéka Színpad. December 6-án 16 órakor Joulupukki, a finn Mikulás is kilátogat a térre. A fűtött kézműves játszóház december 2-től 24-ig naponta nyitva tart délelőtt és délután is nyitva tart, délelőt 10 és 13, délutén 14 és 18 óra között tudtok itt alkotni (24-én csak délelőtt).


Téli fesztivál a Városháza parkban

Másodikként, november 17-én a Városháza park karácsonyi vására nyílt meg. Itt is sok mindennel készülnek a családoknak. November 25-től minden adventi hétvégén ingyenes bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, betlehemes játékok és foglalkozások várnak kicsiket-nagyokat, december 4-én pedig koncerttel egybekötött Mikulásvárást szerveznek a vásárban felállított, fűtött Üvegházban. A programok mellett a vásárban nosztalgiakörhinta és még egy meglepetés játék is felállításra kerül, melyek mind kedvezményes áron használhatók a vásár teljes ideje alatt. A Városháza parkban fellép többek között a Vaskakas bábszínház, a Kabóca bábszínház és Fabók Mancsi is. A vásár december 27-én zár.


Adventi ünnep a Bazilikánál

Évről-évre egyre népszerűbb az Adventi ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény, amelyhez a Bazilika impozáns épülete biztosítja a semmihez sem hasonítható hátteret. Ezt a remek lehetőséget kihasználva minden este 16:30 és 20:00 óra között fél óránként 3D hatású animációs filmeket vetítenek az épület falára zenei aláfestés kíséretében. A téren november 25-től ingyenes korcsolyapálya és ingyenes korioktatás is várja a 14 év alatti gyerekeket. A tértől induló Zrínyi utca teljes hosszában finomabbnál finomabb falatok csábítják majd a látogatókat, pénteken és szombaton pedig a Göncöl Néptáncegyüttes műsora szórakoztatja a közönséget. A vásár január 2-ig tart nyitva.


Óbudai karácsonyi vásár

November 25-től Óbudára is érdemes ellátogatni. A karácsonyi vásáron népművészek és iparművészek sora kínálja portékáját, s míg a szülők válogatnak a gyerekek a nagyszülőkkel kipróbálhatják a vásár műemlék körhintáját. A gasztronómiai élvezeteket természetesen itt sem hanyagolják el (nem is tehetik abban a városrészben, ahol az ínyencségéről is ismert Krúdy Gyula töltötte élete utolsó éveit). Vasárnaponként állatsimogató, egészen február 5-ig pedig ingyenes koripálya várja a gyerekeket. A hétvégi fellépők között lesz a Misztrál, az Eszter-lánc, a Budapest Ragtime Band is. Az adventi programsorozatot a szokásokhoz híven a Kaláka együttes Szabad-e ide bejönni Betlehemmel? című műsora zárja december 18-án, vasárnap.


Újpesti karácsonyi vásár

November 26. és december 24. között Újpesten is tárt karokkal fogadják a karácsonyi vásárra érkezőket. A vásár mellett itt sem fog hiányozni az ingyenes korcsolypálya, melyet január 29-ig lehet majd használni. Advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén ingyenes koncertek is szórakoztatják a közönséget. A gyerekeknek külön Mesevárost hoznak létre a Szent István téri Egek Kirélynéja-főplébánia kertjében. December 3-tól szombat-vasárnap egész nap gyerekbirodalommá alakul a templomkert. Esti diavetítés, bábszínház, betlehemes játék, színesíti hétvégente a programot. 15 és 19 óra között kézműves-foglalkozások, vasárnaponként pedig eszközös játéktár is lesz kicsiknek és nagyoknak. 


Hegyvidéki advent

Advent első vasárnapján, november 27-én kezdődik a hegyvidéki karácsonyi vásár a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt kialakított új közösségi téren. A vásár karácsonyig délelőtt 10-től estig fogadja a látogatókat. Hétköznap délutánonként a kerületi óvodások-iskolások, művészeti intézmények, kórusok  előadásait tekinhetjük meg, hétvégente pedig bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, mesék és betlehemes játékok is műsorra kerülnek. Eljön majd az Eszter-lánc, a Méz együttes, de itt lesz a Nefelejcs bábszínház is Télapó és ezüstmackó című bábelőadásával. Hétvégente 10 és 13 óra között kézműves foglalkozás vagy marcipángyurmázás is szerepel a programban.
 


Advent a Várkert Bazárban

A tavaly első alkalommal megrendezett adventi programsorozatot idén nagyobb léptékben, a Várkert Bazárban és az Ybl Miklós téren rendezik meg. A rendezvénysorozat valamennyi korosztály számára kínál érdekes programot. A Régi korok karácsonya című kiállításon a 20. századi családi karácsonyok hangulata elevenedik meg. Az adventi vasárnapokon délután három és hét óra között varázslatos téli gyermekvilág elevenedik meg a Várkert Bazár Rendezvénytermében és az az előtti aulában, ahol a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek. Ugyanitt díszíthetnek mézeskalácsot vagy saját kezűleg készíthetnek szaloncukrot is, a legkisebbeket pedig interaktív gyermekjátszójában várják, de lesznek gyermekelőadások, koncertek és táncos programok is a kicsik számára. Az ingyenes jégpálya az vásár ideje alatt 12.00 - 20.00 óra között tart nyitva egészen december 24-ig.


Kellemes karácsonyi készülődést, sok együtt töltött időt kívánunk a családnak!

Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol a friss hírek mellett, egész decemberben nyereményjátékok sorával készülünk!

Szélforgó

 

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!