Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karácsonyi vásárok, adventi forgatag Budapesten

A fővárosban számtalan kisebb-nagyobb karácsonyi vásár nyílik évről-évre. Összeállításunkban azok közül a helyek közül válogattunk, ahol a standok mellett izgalmas ingyenes programokkal is várják a kicsiket-nagyokat az adventi időszakban. Az adott karácsonyi vásár nevére kattintva még több információt találtok!

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Idén elsőként ismét a Vörösmarty téri karácsonyi vásár nyitotta meg kapuit november 8-án. Itt a kézműves vásár egészen december 29-ig tart, a gasztrohelyszínek pedig január 1-ig várják a látogatókat. 2019-ben is számos esemény zajlik a téren felállított színpadon: népzenei koncert, táncház, dzsessz, gyerekkoncert és bábelőadás sem hiányzik majd a programból. A gyerekelőadások szombaton és vasárnap 11 valamint 14 órakor lesznek műsoron. December 6-án 16 órakor Joulupukki, a finn Mikulás is kilátogat a térre. A fűtött kézműves játszóház december 1-ig szerdától vasárnapig, december 2-től 23-ig naponta nyitva tart, 10-13 és 14-18 óra között tudtok itt alkotni.


Téli fesztivál a Városháza parkban

November 29-én nyit a belvárosi Városháza park karácsonyi vására. Az idén 7. alkalommal megrendezésre kerülő téli fesztivál ismét színes programkavalkáddal várja a családokat. Hétvégén főként gyerekprogramok, gyerekszínházi előadások, közös éneklés, mese- és kézműves foglalkozások lesznek, többek között érkezik Csernik Szende, Bartha Tóni Bábszínháza Langaléta Garabonciások. Az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár december 29-én zárja kaputi.


Adventi ünnep a Bazilikánál

Évről-évre egyre népszerűbb az Adventi ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény, amelyhez a belvárosi Szent István téri  székesegyház impozáns épülete biztosítja a semmihez sem hasonítható hátteret. Ezt a remek lehetőséget kihasználva minden este 16:30 és 22:00 óra között fél óránként 3D hatású animációs filmeket vetítenek az épület falára zenei aláfestés kíséretében. A téren ingyenes korcsolyapálya és hétvégenként 14:00 és 18:00 óra között ingyenes korioktatás is várja a 14 év alatti gyerekeket. 


Advent Óbudán

2019-ben is érdemes ellátogatni Óbudára az adventi időszakban. A karácsonyi vásáron népművészek és iparművészek sora kínálja portékáját, s míg a szülők válogatnak, a gyerekek a nagyszülőkkel kipróbálhatják a vásár műemlék körhintáját. A gasztronómiai élvezeteket természetesen itt sem hanyagolják el (nem is tehetik abban a városrészben, ahol az ínyencségéről is ismert Krúdy Gyula töltötte élete utolsó éveit). Egészen február 2-ig ingyenes koripálya is várja a gyerekeket. A hétvégi fellépők között lesz az Eszter-lánc, Gryllus Vilmos, Szalai Ági, a  Bab Társulat és a Belvárosi Betyárok is. Az adventi programsorozatot a szokásokhoz híven a Kaláka együttes Szabad-e ide bejönni Betlehemmel? című műsora zárja december 22-én, vasárnap.


Újpesti karácsonyi vásár

November 29. és december 30. között Újpesten is tárt karokkal fogadják a karácsonyi vásárra érkezőket. A vásár mellett itt sem fog hiányozni az ingyenes korcsolypálya, melyet február 16-ig lehet majd használni. A gyerekeknek külön Mesevárost hoznak létre a Szent István téri Egek Királynéja-főplébánia kertjében. November 30-tól szombat-vasárnap egész nap gyerekbirodalommá alakul a templomkert: esti diavetítés, bábszínház, betlehemes játék, színesíti hétvégente a programot, de kézműves foglalkozások is lesznek kicsiknek és nagyoknak.


Hegyvidéki advent

Advent első vasárnapján, december 1-jén kezdődik a hegyvidéki adventi programsorozat a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt kialakított közösségi téren. A vásár december 23-án estig fogadja a látogatókat. Hétköznap délutánonként a kerületi óvodások-iskolások, művészeti intézmények, kórusok  előadásait tekinhetjük meg, hétvégente pedig bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, mesék és betlehemes játékok is műsorra kerülnek. Eljön majd Kalap Jakab Bábszínháza, a Makám együttes, Danny Bain,  és  a Katáng együttes is.  Hétvégente ajándékkészítés vagy marcipángyurmázás is szerepel a programban, valamint állatsimogató, pónilovaglás és SNAP-fotózás színesíti a napokat.
 


Advent a Várkert Bazárban

2019-ben a Várkert Bazár különböző tereiben zajlanak az adventi események december 1-től minden adventi vasárnapon. A rendezvénysorozat valamennyi korosztály számára kínál érdekes programot. Egész nap ingyenes kézműves programokkal, workshopokkal, kortárs iparművészeti vásárral, izgalmas előadásokkal várják a családokat. A délelőtti és délutáni programokat közös, ünnepélyes gyertyagyújtás köti össze az esti koncertekkel, ami még meghittebbé teszi az adventet.


Budafoki advent

A szeretet ünnepe előtt, az adventi várakozás ideje alatt közös ünnepvárásra hívnak mindenkit a Budafoki Szomszédok Piacára is. December 1-től meghitt hangulattal, színpadi programokkal, adventi koszorúval, jégpályával, teával, forralt borral, kürtöskaláccsal készülnek az ünnepvárásra. December 6-án a Kifli együttessel várhatjátok itt a Mikulást, de a december 20-ig zajló programsorozaton fellép még Malek Andrea, a Kokopelli Jazz Matiné ovisoknak és kisiskolásoknak szánt programjával, valamint látványos műsort láthattok a Tűzvarázs Produkciótól is.  

Kellemes karácsonyi készülődést, sok együtt töltött időt kívánunk a családnak!

2019. 11. 28.

Szélforgó

 

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!