Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

10 egyedi adventi koszorú, amit otthon is könnyű elkészíteni

2020.11.25.

10 egyedi adventi koszorú, amit otthon is könnyű elkészíteni

Akár a lakásban fellelhető dolgok újrahasznosításával!

Az adventi koszorúnak nem kell tökéletesnek lennie. És ahogy összeállításunkból meglátjátok, még koszorúalap sem kell feltétlenül hozzá. Elkészíthetitek akár valamelyik itt bemutatott darabot is, de a mi célunk inkább az, hogy kiindulásként szolgáljon a ti egyedi koszorútok elkészítéséhez, amelyhez a család minden tagja hozzáadhatja a saját ötletét.



Ha nem tudtátok eddig, hogy mit kezdjetek a törött bögréitekkel, csészéitekkel, most jött el a ti időtök. Nem muszáj, hogy ugyanabból a készletből legyenek és a gyertyák megtartásához is használhattok bármit: köveket, üveggyöngyöket vagy akár ősszel gyűjtött gesztenyéket.


Lehet, hogy nálatok is van otthon olyan edény, amit már nem igazán tudtok használni, mert lepattogzott róla a zománc, vagy karcos belül? Viszont kidobni sem volt szívetek, mert "majd csak jó lesz valamire". És lám, igazatok volt: most szuper adventi koszorút készíthettek belőle!



A képen látható koszorú alapját egy parafa darab képezi, de bármi más, lehetőleg hőálló alapra fel lehet építeni ezt az alkotást, például egy már nem használt edényalátétre.

Itt a vidám pomponok dominálnak, amiket saját kezűleg is elkészíthettek maradék fonalból, a családtagok kedvenc színeivel. 



Ha lapul a konyhaszekrényben néhány soha nem használt pohár, most jó szolgálatot tehetnek. Díszítsétek őket kedvetek szerint, szórjatok beléjük egy kis homokot, lisztet vagy darát és már jöhet is bele a gyertya!

Ha van egy régi koszorúalapotok, akkor körbetekerhetitek egy színes sállal és már kész is a koszorú, amit kedvetekre díszíthettek. Koszorúalap helyett persze használhattok bármi mást, például a műanyag kisautó leszakadt kormányát vagy akár egymáshoz kötözött kitömött zoknikat.



Egy tálca, négy kis cserép, pár örökzöld a kertből és négy gyertya - ennyire egyszerű is lehet az adventi koszorú.


Ennek a koszorúnak az az érdekessége, hogy a gyertyákat a belsejében helyezték el, így bármilyen, akár kemény vagy éppenséggel túl puha,  fonallal vagy szalaggal körbetekert alapot is használhattok, hiszen a gyertyákat nem kell majd beléjük szúrni.


Erről a koszorúról azok a kis műanyag edények jutottak eszünkbe, amelyekben a tavaszi növényfrissítéshez vásároljuk a balkomnládába kerülő növényeket, majd a kis műanyag tartók csak gyűlnek-gyűlnek az erkély vagy a terasz sarkában. Ha nektek is maradt pár ilyen, itt az ideje felhasználni őket. Vonjátok be egy nektek tetsző anyaggal vagy fessétek be kedvenc színeitekre és máris kész a "koszorúalap"!

 

Ha van olyan tortatartótok, amit az élteben nem használtatok még, most advent koszorú kerekedhet belőle egy pár karácsonyi dísz és néhány örökzöld segítségével.



2020. november 25.










vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!