Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

4 látványos kísérlet

2021.03.16.

4 látványos kísérlet

Amivel az egész családot ámulatba ejthetitek

Soha nincs túl korán a világ csodái iránti rajongást a gyerekekkel megosztani. Egy erdei kiránduláson felfedezhetjük a növény- és állatvilágot, a moziban ismeretlen tájakat fedezhetünk fel, a színházban az érzelmek és gondolatok széles skáláját tapasztalhatják meg a gyerekek. A jelenlegi korlátozott lehetőségek között most a kémia varázslatos univerzumát fedezhetitek fel négy egyszerű, de annál látványosabb kísérleten keresztül.




1. Lávafolyam

Egy kisebb edénybe kanalazzunk egy kis szódabikarbónát, csepegtessük rá ételfestéket és jól keverjük össze. Tegyünk pár kanálnyit a keverékből egy szűkebb nyakú üvegbe, nyomjunk rá egy kis mosogatószert, majd öntsük nyakon az egészet egy adag ecettel és élvezzük a színes lávafolyam látványát!

2. Csodalámpa

Egy hosszúkás szélesszájú üvegbe vagy palackba öntsünk ételszínezékkel megfestett vizet. Tegyünk hozzá a vízzel körülbelül megegyező mennyiségű étolajat és dobjunk a keverékbe pezsgőtablettákat. Próbáljátok ki sötétben is úgy, hogy az üveget alulról megvilágítjátok!

3. Házi slime

Egy edénybe töltsetek folyékony fehér ragasztót. Adjatok hozzá egy kis adag bórsavat és jól keverjétek össze. Szórjatok rá csillámport, ételfestéket és dolgozzátok bele a masszába, és máris kész a szülők réme, a házi készítésű slime.

4. Tejfestmény

Öntsetek tejet egy edénybe és színezzétek ételfestékkel, használjatok különböző színeket! Jöhet bele a mosogatószer és egy kis fapálcával kavargatva élvezzétek az őrült színkavalkádot.


A 4 kísérlet egy videóban:

Fedőkép: Alex Kondratiev on Unsplash

2021. március 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!