Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5+1 vidám tavaszidéző kézműves ötlet színes papírból

2021.01.19.

5+1 vidám tavaszidéző kézműves ötlet színes papírból

Kreatív tippek kicsiknek és nagyoknak

Színes papírt mindig érdemes tartani otthon, mert sok órányi vidám családi időtöltés hozható ki belőle igen olcsón. Nem árt még a fiókban betárazni pár ollót, celluxot és papírragasztót, így bármikor nekifoghatunk egy egyszerűbb vagy akár kissé bonyolultabb kreatív feladatnak.


A pillangó testét rajzoljuk meg fehér papírra, majd színezzük vagy díszítsük strasszkövekkel, flitterekkel, esetleg konfettivel. A szárnya lehet ezerszínű, de két szín kombinációjával is kísérletezhetünk.




Ha szép zöld rétet szeretnénk varázsolni a nappaliba, akkor egy nagyobb zöld papírlapra ragaszgassuk fel a fehér felcsíkozott papírdarabokat, amikből a margaréta szirmai lesznek. Hajtogassuk középre a csíkokat és ragasszuk le egy sárga papírkörrel! 

Egy színes virágcsokor is kellemes látványt nyújt a tél közepén. Ehhez is zöld papírt használunk alapnak: félbehajtjuk és a két egymásra hajtott élét összeragasztjuk kb 2 centi hosszan, majd a másik oldalon egyenletesen bevagdossuk a ragasztás vonaláig, végül tölcsér alakba feltekerjük és a két szélét alul összeragasztjuk. Az alapra pedig annyi és olyan színű és mintájú virágot ragasztunk, amilyet csak akarunk.



Napocskára igen nagy szükségünk van a sok szürke novemberi és decemberi nap után. Ehhez mindössze két azonos nagyságú kört kell kivágni sárga papírból, majd a csíkokra vágott és félbehajtott papírdarabokat szirom alakban az egyik körre ragasztjuk. A másikkal befedjük, és rárajzoljuk filccel a napocska arcát, vagy akár papírkivágásokkal is dolgozhatunk.




A madárhoz szintén érdemes két egyforma madáralakot kivágni és a naphoz hasonlóan az alsóra ráragasztani a tetszőleges színű papírszárnyakat, majd elkészíthetjük az arcot.




Kicsit nagyobb kihívás, így nagyobb gyerekeknek ajánljuk a szülinapi tortát. Ehhez szükség lesz egy erősebb henger alakú kartondobozra, vagy henger alakúra hajott kartonpapírra, amire a szebbnél-szebb papírcukordíszeket ragasztjuk. Érdekes lehet különböző vastagságú papírokkal is kísérletezni a díszítésnél.



2021. január 19.






vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!