Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 könnyen elkészíthető karácsonyi dekoráció

2020.12.09.

5 könnyen elkészíthető karácsonyi dekoráció

Otthon is kéznél lévő alapanyagokból

Sokaknál már minden bizonnyal teljes karácsonyi díszben áll a lakás, de egész biztos vannak olyanok is szép számmal, akik egy-egy félórát próbálnak lecsípni itt-ott, hogy egy kicsit a dekorációval is foglalkozzanak a sok egyéb mellett. Kössétek össze a kellemeset a hasznossal és készítsetek egyszerű, de mutatós díszeket a gyerekekkel hétvégén, és díszítsétek fel együtt a lakást!


Asztali tobozdísz

Tobozt gyűjthettek a kertben vagy a hétvégi kirándulások során. Érdemes tönnet is hazavinni, mert lehet hogy az első alkotás után, meg sem álltok és csak jönnek a jobbnál-jobb ötletek. Alapnak használhattok fadkorongot, de akár egy kiszuperált pohéralátét is megteszi. A tobozt akrilfestékkel tudjátok befesteni, a tetejére a csillagot kivághatjátok papírból, hungarocellből vagy az ügyesebbek elkészíthetik ezt is fából.

(Ötlet és fotó: pjsandpaint.com) 


Fonalfenyő

Ha fenyődísznek készítitek, a háromszög alakra vágott kartonra először erősítsetek egy hosszabb fonalat, ami a dísz akasztója lesz és utána tekerjétek körbe az egészet színes fonalakkal. Pompomok helyett ragaszthattok rá színes papírból kivágott kis köröket vagy akár gyöngyöt, gombot is. A fákból készíthettek asztali díszt is. Egy kör alakú kartonalapra ragasszatok tetszőleges mennyiségű fonalfát, így saját erdőtök lehet a dohányzóasztalon.

(Ötlet és fotó: easypeasyandfun.com)


Gyerekkéz Mikulás és Rudolf

Na ezt a díszt semmiképp sem lehet gyereksegtség nélük elkészíteni: szóval elő a gyerekkezekkel és induljon a móka. És a többi is gyerekjáték. Színes papírból vágjátok ki és állítsátok össze a Mikulás és Rudolf arcát, majd a "gyerkkezeket" ragasszátok fel Miki szakállánák és Rudi agancsának. És ha már így belejöttetek, akár még egy szárnyas angyalt is elkészíthettek. A lehetőségek határtalanok.

(Ötlet lés fotó: simpleverdaymom.com)


Zoknihóember

Egyelőre úgy néz ki, hogy nem sok hó ígérkezik ezen a karácsonyon, de ha már így (nem) esett, vigasztalódjatok otthon készített zoknihóemberrel. Egy fehér zokniba töltsetek papírtölcséren keresztül annyi rizst, amennyi szerintetek megfelelő egy helyes hóemberhez. Egy befőttesgumival zárjátok le a zokni tetejét, majd egy másikkal válasszátok el a fejet a pocaktól. Varrjatok rá színes gombokat, készítsétek el az arcát, akár filccel, akár papírból kivágott szemekkel, szájjal és répaorral. Egy másik félpár zokniból jöhet rá a sapka és a sálról se feledkezzetek meg!

(Ötlet és kép: easypeasyandfun.com)


Tobozdísz fenyőfára

Ennél egyszerűbb fenyődíszt elképzelni sem lehet. A toboznyelvecskékre ragasszatok pompomokat vagy ha nincs otthon ilyen, akkor apró galacsinná gyűrt színesespapír gombócok is megteszik. Jöhet rá egy zsineg és már kész is a gyönyörű, természetes karácsonyfadísz.

(Ötlet és fotó: onelittleproject.com)



2020. december 9.

Fedőkép forrása: onelittleproject.com

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!