Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 önarckép-készítő kreatív játék

2020.10.25.

5 önarckép-készítő kreatív játék

Vidám elfoglaltság esős őszi délutánokra 1-től 99 éves korig

Az önarckép készítés egy otthon bármikor bevethető kreatív elfoglaltság, hiszen csak egy tükör szükséges hozzá. És ha a jól bevált papír-ceruza változatot egy kicsit feldobnátok, íme 5 szuper ötlet, hogy milyen egyéb -szinte minden lakásban fellelhető - eszközzel tudtok csodás önarcképeket varázsolni egy esős szombat délutánon. 






1. Kollázs 

Az alaplapra ragasszátok rá a felnőtt segítségével kivágott fejformát. Készítsetek ki fonaldarabokat, gombot, tollat, fadarabokat vagy bármi mást, amit papírra lehet ragasztani. A rendelkezésre álló anyagokból mindenki elkészítheti a saját arcképét. Természetesen ceruzát vagy filcet is használhattok a részletek finomításához.

Forrás: theartdream.com 


2. Óriásportré

Ennek a technikának a lényege, hogy a gyerekek nagyméretű papírra  (kb 45x60 cm) dolgoznak. Miután a gyerekek alaposan megvizsgálták magukat a tükörben, a felnőttek segítenek nekik meghatározni a szemek, orr, száj és fülek egymáshoz való viszonyát, amit javasolt először egy kisebb papíron piszkozatban megrajzolni. Érdemes figyelmet fordítani az egyéni jellemzők megbeszélésére is, majd jöhet a nagybetűs alkotás: színes ceruzával, filccel vagy vízfestékkel.

Forrás: flashbugsstudio.com 


3. Portré kallódó fémekből 

Szinte mindenkinek van otthon olyan doboza, amiben a "jó lesz ez még valamire" csetreszeket tartja. Anyátlan csavarok, csavaros anyák, szegek, fémpántok és társai most új életre kelhetnek nálatok is! Akár erősebb kartont is használhattok alapnak, de fa alapon hosszabb életű lesz az alkotás.

Forrás: housingaforest.com 


4. Maskarák

Bár még nincs itt a farsangi időszak, de akár ötletként elmenthetjük februárra is a maskarás portrékészítést. Egy nagyobb darab kartonpapír és egy hosszabb fadarab vagy akár régi felmosónyél képezik az alkotások alapján, majd a műveknek csak a fantáziűnk szab határt. Bármilyen technikával vagy anyaggal dolgozhatunk, készíhetünk magunkról kairkatúrát, de kedvenc hősünk bőrébe is belebújhatunk.

Forrás: egunezetagauez.blogspot.com (Hogy titeket már ne furdaljon a kíváncsiság, elárulom, hogy a blog baszk nyelven íródik).


5. Dadaista önarckép


A dadaista önarckép készítést másfél éves kortól 99 éves korig bárkinek ajánlható. A kisebbeknek arra is hasznos lehet, hogy megtanulják az emberi arc részeit. A kép alapját egy megrajzolt arcél képezi, erre ragasztjuk rá a színes magazinokból kivágott szemeket, orrokat, füleket.

Forrás: dadaenfantterrible.blogspot.com


2020. október 25.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!